Foto: Per Wiklund
Landslag

Lundmark blir assisterande tränare till Hill

Damlandslagets förbundskapten Andreas Lundmark blir assisterande förbundskapten till herrlandslagets förbundskapten Mikael Hill. Detta efter Dam-VM i december. - Hill är en person som jag känner ganska väl. Jag ser fram emot att jobba med honom, säger Lundmark.

Mikael Hill och Svenska Innebandyförbundet fortsätter att forma ledarstaben kring herrlandslaget. Sedan tidigare är Karl-Johan Iraeus klar som team- och playermanager och Jörgen Karlsson fortsätter som materialförvaltare. Tredje person till ledarstaben är Andreas Lundmark.

– Det känns otroligt kul. Han var mitt förstaval och jag blev väldigt glad när han nappade på frågan. Vi har under många år jobbat på olika håll, fast med samma sak. Nu kom en möjlighet för mig att ställa frågan, säger Mikael Hill till innebandy.se

Andreas Lundmark som är damlandslagets förbundskapten coachade IBF Faluns herrar till deras första SM-guld 2013 och vann därefter VM-guld med damlandslaget 2015. Uppdraget som förbundskapten för damlandslaget fortsätter Lundmark med till och med VM i december innan han ansluter som assisterande till Mikael Hill.

– Det finns ingen över huvud taget som hellre vill vinna VM-guld med damlandslaget i december än jag. Därför kommer hundra procent fokus ligga där, säger Andreas Lundmark.

– Hill är en person som jag känner ganska väl. Jag ser fram emot att jobba med honom. Vi har känt varandra i 15 år och alltid pratat om att jobba ihop. Den rollen jag får passar mig bra. Jag kommer att jobba med individers utveckling och den offensiva delen av vår idrott. Det känns inspirerande, säger Andreas Lundmark.

Andreas Lundmark kommer vara med under herrlandslagets The World Games.

– The World Games kommer inte att störa damernas upplägg inför VM eftersom vi inte har någon samling då.

LÄS OCKSÅ: Bruttotruppen till The World Games

Lyssna på ibnytt.ses podcast med Andreas Lundmark som gäst

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar