Foto: Per Wiklund
Landslag

Förra landslagsspelaren får roll i Hills ledarstab

Mikael Hills ledarstab har börjat formas. Den första personen att presenteras är den förra landslagsstjärnan Karl-Johan Iraeus som är klar för en roll som team- och playermanager.

Karl-Johan Iraeus som gjort 89 landskamper varav den sista när Sverige tog VM-guld 2014 är den första person att presenteras till förbundskapten Mikael Hills ledarstab. Iraeus kommer ha rollen som team-och playermanager.

– Jag kommer att ha det organisatoriska ansvaret vid läger och turneringar. Sedan är tanken också att jag ska jobba nära spelarna. Och så ska jag självklart stötta upp den övriga ledarstaben utifrån det som Micke (Hill) känner att det finns behov av. Det blir verkligen en ny utmaning. Men det är en roll jag kommer att trivas i och jag känner att jag kan tillföra något till. Det ska bli grymt roligt att anta utmaningen, säger Karl-Johan Iraeus till innebandy.se

Iraeus egna karriär som spelare har toppats med ett SM-guld och 3 VM-guld.

– Ja, jag har alltid trivts bra i landslaget. Jag har alltid varit stolt över att få representera Sverige i innebandy. Sedan har det varit nyttigt att ta ett steg tillbaka, inte bara från landslaget utan innebandyn i stort, och fokusera på andra grejer. Det har blivit ett lite mer normalt familjeliv. Men jag känner starkt för innebandyn och har en lång spelarerfarenhet som jag vill dra nytta av i den här rollen. Konceptet passar mig väldigt bra nu. Vi ska vara världsledande och se till att sikta på guld och ta över tronen i VM i Tjeckien 2018. Sedan är det en resa dit. Det ska bli väldigt inspirerande att vara med på den resan och jobba hårt.

Landslagschef Joakim Lindström kommenterar värvningen av Iraeus:

– Karl-Johan Iraeus är svensk landslagsinnebandys fundament personifierad. Vinnarkultur, stolthet och en god företrädare i ett. Jag är mycket glad att Kalle har tackat ja till att återigen bidra till svensk innebandy, säger han.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar