Endre IF

Endre förlänger med Brinkmann – Siktar mot Globen senast 2021

Endre IF som igår åkte ur kvartsfinalserien efter en jämn match mot Täby meddelade under en presskonferens idag måndag att kontraktet med huvudtränare Brinkmann förlängs med 3 år.

Endre IF meddelade under en presskonferens att föreningen har skrivit nytt kontrakt med tränare Alexander Brinkmann. En kontrakt som är på 3 år. Brinkmann anställs även 50% på Endres kansli för att jobba med utveckling av föreningen.

– Vi drog väl igång diskussionen i november ungefär, jag tillsammans med sportkommittén. De har gjort ett extremt bra jobb, inte bara med mig utan förlängt med väldigt många spelare sedan tidigare. Vi är redan en stark trupp som blir starkare för varje dag. Det är det som legat till från från början för att jag vill vara kvar, säger Brinkmann som även beskriver sina 2 år som tränare:

– Första året handlade mycket om att kapitalisera på det som fanns sedan innan i form av spelare och det som tidigare ledare och föreningen byggt upp. Sen stod vi inför sportliga utmaningar inför den här säsongen med stor spelaromsättning. De som har kommit och de som varit kvar har stått för en står utveckling och vi har spelat bra innebandy, omställningen till trots. I det utvecklingsarbetet har det funnits gott om hopp för framtiden hela tiden.

Alexander Brinkmann kommer även arbeta 50% på Endres kansli för att utveckla föreningen.

– Det är tacksamt med en arbetsgivare som förstår att jag har ett engagemang i vårt a-lag. Det blir en utmaning i hur man balanserar det och där har vi en diskussion i hur vi ska utforma rollen. Det handlar inte om att syrsätta ideella krafter från mitt eget håll aller annat håll. Det är för att de ideella krafterna ska kunna göra det de gör fullt ut med ett leende på läpparna. Det lägger grunden för att kunna bidra mer för att Endre ska bli en bättre förening.

Under presskonferensen presenterades också Endre den satsning som görs på ungdomssidan och den plan som finns för att vara i Globen. Enligt satsningen 2021.

– Så snart som möjligt, flikar Brinkmann in.

Endre IFs ordförande Carin Sjöberg kommenterade:

– Vi spänner bågen och siktar högt. Vi vill skapa hållbarhet över tid och utveckla innebandy över tid, både lokalt och nationell, säger Sjöberg och lyfter fram Brinkmanns roll som tränare.

– Från föreningens sida så uppskattar vi Alexanders stora engagemang för hela föreningen. Förutom att han är en duktig tränare för a-laget är han också en person som kan driva utvecklingen av vår ungdomsverksamhet.

Kommentar om kontraktsförlängningen, Jonas Åström, Sportkommittén:

– Vi är stolta och glada över att kunna presentera en förlängning med Alexander som har gjort ett fantastiskt jobb under sina två år i Endre. Han har haft en stor utveckling i sitt ledarskap och har tillsammans med övriga i ledarstaben skapat bästa förutsättningarna för tjejerna i laget. Vi vill ha en långsiktighet i det vi gör och det är en självklarhet för oss att Alexander ska fortsätta leda laget kommande säsonger.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar