Innebandyfesten

Guide Innebandyfesten: IBK Lockerud Mariestad – HJ JAS

Guide inför Innebandyfesten 2017. Här med Lockerud Mariestad i JAS HJ som i gruppen ställs emot Sirius, RIG Umeå och Hovslätt.

IBK Lockerud Mariestad: 

Två år i rad så har laget gått starkt, men inte lyckats nå Innebandyfesten. Säsongen 14/15 så åkte man ut i åttondelsfinal, eller andra playoff som det då var, mot Partille i sudden. Det ska tilläggas att man under den säsongen var det enda laget som slog Jönköping, då i gruppspelet.

Förra året blev det respass i playoff ett, när man efter en rafflande match, förlorade mot Jönköping på straffar. Inför den här säsongen så gick man miste om ett par duktiga spelare födda 1997 som alltså gjort sitt sista år, men på plussidan så kunde man redovisa duktiga 00:er från Herrestad.

Lockerud hamnade i I-gruppen och även om många grupper runtom i landet den här säsongen haft ett par riktigt svaga lag, så fanns detta även i I-gruppen. Från närområdet så hade man Vara i gruppen, i övrigt var det bara lag från Göteborg, såsom Partille, Stenungssund och Marstrand/Kungälv.

Man började med fem raka segrar och fick en riktigt fin start. Just lagets nya spelare, levererade poäng direkt. I den sjätte matchen kom första bakslaget när man på bortaplan, blev besegrade av Partille med hela 8-1 till sist, vilket inte var väntat efter starten. Efter den förlusten så följde man upp med två nya förluster mot Herrestad/Vänersborg och Vara och allt såg genast mycket tuffare ut. Därefter kunde dock Lockerud hitta ett nytt segerstreak där man bland annat slog Partille och Vara i returmötena och även Marstrand/Kungälv på bortaplan med 4-5, vilket är en tuff bortamatch. Det räckte till sist till en andraplats, där man hamnade en poäng bakom Partille.

I playoff ett så tog man emot CL 98, ett lag som hade slagit ut i USM någon månad tidigare och det var många spelare i båda trupperna, som deltog i både klasserna. Den matchen blev en målrik sådan och när bortalaget gick upp till 5-7, tidigt i den tredje perioden så såg det mörkt ut för hemmalaget. Man lyckades dock få till en vändning på cirka sju minuter, där man gjorde tre raka mål och Jesper Kroneberg stod för tre poäng. Till sist så spikade Kevin Cardell Olsson matchens slutresultat till 9-7.

I den andra rundan så väntade en lång bortaresa till Helsingborg som istället blev målsnål och tight. Ett 2-0 underläge för Lockerud, blev istället 2-3 ledning efter två spelade perioder där man i den andra gjorde tre raka mål. FCH kunde dock kvittera och matchen gick till straffar. Väl där lades flera extraomgångar innan Jesper Kroneberg lite turligt kunde sätta den avgörande straffen som sköt laget till Innebandyfesten där man nu deltager med två lag.

Att man har två lag deltagande (tre om man räknar DJ-JAS), ska bli spännande att se hur man hanterar. Spelare som Linus Nestorsson och Jesper Kroneberg är tongivande i båda klassernas lag och det finns fler spelare som med all säkerhet kommer dubbla. Gruppen man hamnade i med Hovslätt, RIG och Sirius känns dock överkomlig och att man når semifinal är fullt möjligt.

Fakta: 

Placering i gruppen: 2:a i grupp I
Poängsnitt:
Bästa poängplockare: Eddie Nissen Sandberg, 16 mål, 25 assist
Mest mål: Jesper Kroneberg, 29 mål
Mest assist: Eddie Nissen Sandberg, 25 assist
Mest utvisningsminuter: Jesper Kroneberg och Linus Nestorsson, 10 minuter

En spelare att följa: 

Linus Nestorsson – En spelare som bara växt och växt under säsongen och som nu är fullt given i klubbens framgångsrika A-lag. Har en teknik som håller väldigt hög klass och har alltid full koll på bollen. Avig och svårfångad i sitt spel och är en mardröm att möta för många backar när han väl sätter fart och kan hitta på vad som helst egentligen. Kan utveckla sitt målskytte.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar