Innebandyfesten

Guide Innebandyfesten: Hovslätts IK – JAS HJ

Guide inför Innebandyfesten 2017. Här med Hovslätts IK som möter Sirius, Lockerud Mariestad och RIG Umeå i gruppspelet.

Hovslätt har under flera säsonger haft en kull med spelare födda 1997 som varit ledande i klubbens JAS-lag, men där resultaten uteblivit. Säsongen 11/12 så slutade man på en andraplats i gruppspelet, men därefter har det gått tyngre och allt oftast har det blivit placeringar i mitten eller lägre. Nu är det istället klubbens kull med spelare födda 1999 som är stommen, kombinerat med ett par andra åldrar.

Hovslätt hamnade i G-gruppen, där nog många såg Jönköping som storfavorit, men även att Fagerhult skulle vara ett lag som skulle ta sig vidare. Under de 12 första omgångarna, så förlorade Hovslätt bara en match, den mot just Jönköping. Man vann däremot mot Borås två gånger om och slog även Fagerhult på bortaplan. Vid det läget hade man egentligen allt i egna händer, men när man förlorade returen mot Fagerhult så blev det allt öppnare. Man kunde dock slå Tygriket med uddamålet i näst sista matchen och sedan även Månsarp, vilket gav laget en andraplats bakom Jönköping. 27 inspelade poäng landade man på och man hade fem poängs marginal ner till fjärdeplacerade Fagerhult. Tredjeplatsen, den knep Borås.

I playoff ett så tog man emot Vöikers på hemmaplan, gästerna som den här gången mönstrade fullt lag med Göthberg bland annat, något som man inte hade gjort under hela gruppspelet. Gästerna tog en tidig 0-2 ledning, men på enbart 11 sekunder så hade Hovslätt gjort två raka och kvitterat i slutet av den första perioden. En 5-3 ledning efter två spelade, blev 5-5 i den tredje innan unge Knuthas klev in in handlingen. Först spelade han fram till 6-5 kort efter gästernas kvittering, innan han fastställde matchen med sitt 7-5 mål i slutet.

I playoff två blev det Borås på bortaplan som väntade, ett lag som man alltså mötte i gruppspelet och slog två gånger om. Matchen som var den första att spelas i playoff två, skulle verkligen sätta en standard för antal gjorda mål. Period ett slutade 3-6 till Hovslätt, period två innehöll nio nya mål och i den sista föll hela tio mål. Totalt blev det 13-15 till Hovslätt i en svängig historia. Borås gjorde matchens första mål, men det var enda gången man hade ledningen när Jesper Larsson satte bollen. Därefter så ledde Hovslätt hela matchen och närmare än 10-11 underläge, kom aldrig Borås. Knuthas, som hade varit framgångsrik i den första playoffmatchen, stod för hela åtta poäng i den här. Född 2001!

I Uppsala så kommer Hovslätt möta Lockerud, RIG och Sirius och kan man fortsätta producera mål i den takten man gjort, samtidigt som man blir lite tätare bakåt så ska man absolut inte räknas bort.

Fakta:

Placering i gruppen: 2:a i grupp G
Poängsnitt: 2,25 poäng/match
Bästa poängplockare: Wille Knuthas, 25 mål, 21 assist
Mest mål: Wille Knuthas, 25 mål,
Mest assist: Wille Knuthas, 21 assist
Mest utvisningsminuter: Felix Andreasson, 20 minuter

En spelare att följa: 

Wille Knuthas – Svårt att blunda för supertalangen född 2001, som är en av Sveriges bästa spelare födda 2001, om inte den bäste. Gör sin första säsong i JAS, men har klarat övergången utan problem. Har en stark utvecklad teknik, ett spelsinne som håller hög klass och en känsla i avsluten vilket gör honom till en riktig poängspelare. Kommer få spela mycket och matchas i de flesta spelformerna.

LÄS OCKSÅ: Hovslätts IK inför festen: ”Kul att få möta RIG”

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar