Innebandyfesten

Guide Innebandyfesten: Jönköpings IK JAS HJ

Guide inför Innebandyfesten 2017. Här med Jönköpings IK som möter Salem, Lindås och Linköping i gruppspelet. - Vi har ett komplett lag och tillhör absolut Sveriges åtta bästa JAS-lag. Jag tror inte att något annat lag har vår bredd. Hittills har vi använt oss av 31 spelare, säger Jönköpings tränare Johan Ivarsson.

De flesta kan nog Jönköpings historia under de senaste åren. Säsongen 15/16 tog man guld i JAS, en fjärdeplats i USM-16. Säsongen 14/15 tog man guld i både JAS och USM-16 och säsongen 13/14 så blev det silver i båda klasserna. Imponerande facit utan dess like.

Man hade inför den här säsongen en uppsjö av spelare att välja på och har kunnat rotera en hel del, speciellt med tanke på att en del av lagets viktigaste spelare, även tillhör klubbens Allsvenska lag och därmed har spelat sparsamt i JAS under gruppspelet, där istället många spelare födda 1999 och 2000 spelat.

Den här säsongen spelade man i grupp G, där derbyfighterna mot Fagerhult och Hovslätt förmodligen skulle vara det som var det lilla extra. I övrigt så innehöll gruppen ett par lag från Boråstrakterna samt ett lag som Värnamo bland annat, som till sist drog sig ur under pågående gruppspel, vilket gjorde att matcherna blev ganska få till sist. Många av matcherna man har spelat har slutat med storsegrar och klara resultat. Det är matcherna mot Fagerhult och Hovslätt, där det dock blivit segrar i båda dubbelmötena, som blivit något jämnare och slutat med resultat som 3-1 och 6-2. Borås slog man i första mötet med hela 15-0, trots att man spelade utan sina A-lagsspelare, men i returen så kunde Borås ta revansch och vinna med 7-6, då med nyckelspelare som Jesper Larsson och Jonas Similä i laget. Förlusten mot Borås är det enda poängtappet Jönköping hade under gruppspelet och i övrigt är det enbart segrar.

I playoff ett så tog man emot Marstrand/Kungälv på hemmaplan där man bara skulle vinna enligt planen. 3-0 efter den första perioden, blev sedan aldrig mer spännande än 3-1 och 5-2 och Jönköping kontrollerade matchen från start till slut. 8-2 blev siffrorna där till sist.

I runda två blev det betydligt tuffare när man gästades av Nykvarn. Gästerna kunde med sitt presspel ta ledningen med 0-2 och sätta ordentlig press på hemmalaget som från start vilade några namn, namn som sedan kom in och förändrade händelserna. 0-2, blev 2-2 efter första perioden, 4-3 efter två och till sist 7-5 där hemmalagets Simon Hedin var vägvisare med sina tre mål.

Väl i Uppsala så lär man få bekänna färg ordentligt när man möter Linköping, Lindås och Salem i gruppspelet, en grupp som ses som tuffare än den andra. Frågan är, kan JIK ta sitt tredje raka guld? Kvalitén, den har man.

Fakta:

Placering i gruppen: 1:a i grupp G
Poängsnitt: 2,75 poäng/match
Bästa poängplockare: Lucas Bernhardsson, 29 mål, 17 assist
Mest mål: Lucas Bernhardsson, 29 mål
Mest assist: Gustav Johansson, 21 assist
Mest utvisningsminuter: Noah Skogward, Oliver Cederqvist, Joacim Niemi, 4 minuter

En spelare att följa: 

Oskar Malmgren – Den rightfattade backen är härlig att se spela. Har fått testa på spel i U19 och det med all rätt. Ordinarie i klubbens allsvenska lag bildar ofta backpar med juniorkollegan, Filip Åkerblom. Besitter en rejäl bössa som han gärna lossar och är ett enormt hot när han väljer att båga loss. Har även ett spelsinne som inte ska förglömmas där han likväl som han kan skjuta, kan hitta härliga passningar. Rejäl i sitt backspel.

 

Johan Ivarsson, lagets tränare, säger följande: 

Varför har just ni tagit er till Innebandyfesten?

– Vi har ett komplett lag och tillhör absolut Sveriges åtta bästa JAS-lag. Jag tror inte att något annat lag har vår bredd. Hittills har vi använt oss av 31 spelare.

Vilka styrkor har ni som lag som ni kommer visa upp?

– Bredd, spets, rutin och vinnarmentalitet.

Hur ser ni på konkurrensen från de andra lagen?

ALLA lag som tagit sig till festen är givetvis bra innebandylag och det kommer att krävas mycket bara för att ta sig vidare från gruppen.  Det ska bli kul att få mäta sig med de bästa lagen.

Är det någon spelare som är värd att titta lite extra på?

Jag tycker att hela laget är värt att titta lite extra på men givetvis så sticker ju våra U19-landslagsspelare ut.

Ser du att innebandyn i just er klass har gått åt något speciellt håll den här säsongen?

Jag tycker att det finns mer spets med fler lag som kan vinna i år. Konkurrensen är betydligt tuffare. Serielunken däremot bör ju ses över. Det är alldeles för få matcher som ger någon som helst nerv. Kan man hitta någon slag kvalificering eller olika divisioner?

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar