Innebandyfesten

Hovslätts IK inför festen: ”Kul att få möta RIG”

Hovslätts IKs JAS HJ-lag möter Sirius, Lockerud Mariestad och RIG Umeå i gruppspelet av Innebandyfesten. -Kul att få möta RIG som är ett väldigt bra lag och som vi aldrig mött, säger Hovslätts tränare Alfred Gustafsson.

På fredag påbörjar Hovslätts JAS HJ-lag som ett av tre lag från Hovslätt gruppspelet av Innebandyfesten. Vi har tagit pulsen på lagets tränare Alfred Gustafsson.

Varför har just ni tagit er till Innebandyfesten?

– Först och främst för att vi är ett bra innebandylag. Sen det som varit avgörande i våra två slutspelsmatcher är hur vi svarar på motgångar. Trots tidiga underlägen i båda matcherna har vi inte fallit ihop utan kommit tillbaka starkt och när vi sedan varit i ledning och släppt in ett mål så har vi direkt efter gått in och utökat vår ledning igen alternativt tagit ledningen igen. Det visar på bra karaktär i laget.

Vilka styrkor har ni som lag som ni kommer visa upp?

– Dels det jag nämnde i förra frågan. Sen så har vi visat på väldigt kreativt och effektivt anfallsspel samtidigt som vi i första matchen spelade ett väldigt bra försvarsspel. Får vi hop båda delarna i samma match så blir vi farliga. Framåt har vi också väldigt individuellt skickliga spelare som kan skapa målchanser där det inte finns några.

Hur ser ni på konkurrensen från de andra lagen?

– Kul och inspirerande. Kul att få möta RIG som är ett väldigt bra lag och som vi aldrig mött. Lockerud som vi vill ha revansch mot efter en förlust på försäsongen och väldigt kul att få möta hemmalaget Sirius med allt folk(förhoppningsvis) på läktaren.  Det kommer bli bra matcher mot väldigt bra lag som innehåller många duktiga innebandyspelare.

Är det någon spelare som är värd att titta lite extra på?

– Det hoppas jag. Vi har som sagt flertalet spelare som är bra på att bryta mönster och bjuda på något läckert.

Ser du att innebandyn i just er klass har gått åt något speciellt håll den här säsongen?

– Svårt att svara på eftersom jag bara varit med i år. Men sen jag spelade får jag känslan att de riktigt bra lagen har blivit fler och bättre medans luckan till de sämre blivit större. Men framförallt tycker jag de blivit en mer ”positiv” innebandy på flera håll där alla lag försöker spela en offensiv och konstruktiv innebandy.

LÄS OCKSÅ: Guide inför Innebandyfesten: Hovslätts IK JAS HJ

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar