Foto: Per Wiklund
Pixbo Wallenstam IBK

#Burskydd för Pixbo

IKSU vann den första semifinalen mot Pixbo. Ikväll är det dags för match två. - Vi måste vara grisigare och ha mer spelare framför mål så att deras målvakt inte får sitta och se alla skott, säger Pixbos Ida Sundberg.

IKSU vann första matchen i semifinalserien mot Pixbo. En match där Pixbo kom till start utan huvudtränare Jonas Eliasson som var fast på Arlanda. Slutresultatet skrevs till seger för IKSU med 6-2.

– Jag tycker vi ändå gör det bra med tanke på uppladdningen. De blir lite konstigt när Jonas inte kan komma upp och vi får reda påsett ganska sent. Jag jag tycker vi gör det bra och kan släppa det. Men sen så får vi ju tre mål på oss i första och där börjar uppförsbacken. I andra tar vi tag i det mer och det hade nog sett annorlunda ut om vi fått 3-3 istället för 4-2. Siffrorna blir lite större än vad matchen är, säger Pixbos Ida Sundberg.

Hur ska ni vända tillbaka till seger ikväll? 

– Först och främst måste vi sätta våra lägen. Folk tycker ju att vi inte gör mål och det vet vi ju själva om. Vi skjuter rätt på målvakt eller utanför. Sen måste vi också minimera misstagen mer mot ett så bra lag som IKSU. De är duktiga på att spela spelaren som är fri bakom vår rygg.

Just målskyttet, hur ska ni komma igång med det? 

– Vi måste vara grisigare och ha mer spelare framför mål så att deras målvakt inte får sitta och se alla skott. Då blir det för lätt för henne. Grisa mer framför och våga gå på våra kontringar.

IKSU pratar ju om vägen till Globen osv. Hur tänker ni kring det? 

– Vi har mest fokus på oss själva. Vi har börjat vår interna hets med #burskydd. Folk säger ju att vi spelar tråkig innebandy. För oss handlar det om att vinna matcher och ha kul på plan. Det här är gör det lite roligare.

Blir det mycket burskydd ikväll? 

– Nej det tror jag inte, vi måste ju göra mål, avslutar Sundberg.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar