Innebandyfesten

SM-guld till Lockerud Mariestad efter dramatisk final

IBK Lockerud Mariestad svenska mästare i USM P16 efter straffavgörande.

SM-finalen i USM P16 mellan Lockerud Mariestad och Vöikers blev oerhört jämn och bjöd på fantastisk innebandy för publiken i IFU Arena. Vöikers med sin fullplanspress och offensiva spel mot ett finurligt Lockerud Mariestad.

Första perioden blev mållös och efter två spelade perioder var det det ledning för Vöikers med 2-3. En ledning som Linus Nestorsson utjämnade till 3-3 och matchen gick till förlängning. En förläning där Vöikers fortsatte att skapa chanser mot en storspelande Emil Lundberg i Lockerud Mariestads mål som även blev utsedd till turneringens målvakten.

Förlängningen blev mållös och finalen avgörs på straffar. Straffar där Jesper Kronenbergs straff och mål i sjätte straffomgången blev avgörande. SM-guld till Lockerud Mariestad.

– Jag hade två varianter jag övat på innan och jag satte första så jag tänkte att jag trycker in den, så det var skönt, säger Kronenberg.

Lockerud Mariestads tränare Mickael Fredriksson säger såhär efter guldet.

– Fantastiskt. Jättekul att killarna får uppleva det här. En fantastiskt final. Vöikers är ett fantastisk lag. Otroligt det är som man saknar ord, säger Fredriksson och hyllar Vöikers.

– De är extremt spelskickliga och de spelar ju på ett sätt som är, jag gillar det jättemycket. Det är otroligt lärorikt att möta dem. Det känn som att de är lite i förarsätet hela tiden. Vi jobbar oss tillbaks och tillbaks. Det är det vi har sagt hela tiden. Det laget som jobbar hårdast de vinner. Vi har spelat med hjärta hela tiden, säger Fredriksson.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar