Foto: Peter Lindqvist
IBF Falun

Omar Aldeeb klar för Falun

Allsvenskan Norra poängkung och succéspelare i SSL Omar Aldeeb är nu helt klar för Svenska Mästarna Falun även nästa säsong.

Den allsvenska poängkungen Omar Aldeeb, senast i Strängnäs IBK, har signerat ett tvåårskontrakt med IBF Falun.

Omar Aldeeb som med dubbellicens spelat i IBF Falun den gångna säsongen var med och spelade hem SM-guldet till Falun vid helgens final i Globen. Omar levererade åtta poäng på lika många matcher i Falutröjan. Totalt under säsongen gjorde han 104 poäng på 42 matcher.

– Den 21-årige forwarden har alla de kvaliteter som vi har letat efter i vårt lagbygge. Förutom att han är en notorisk poänggörare så är han extremt snabb, löpstark och besitter ett fantastiskt spelsinne. Vi har haft en dialog med Omar under flera år och han har verkligen bevisat att han hör hemma i Svenska Superligan. Under den korta tiden han varit hos oss under slutspelet har han kommit väl in i laget och vi ser en enormt stor potential i honom inför framtiden, kommenterar Faluns ordförande Filip Nordkvist i ett pressmeddelande.

Det har verkligen varit en succésäsong för Omar som förutom sina 76 poäng i grundserien även kvalade med Strängnäs till SSL, spelat med Falun i SSL och då även vunnit SM-guld. Dessutom uttagen i Guldsteget.

– IBF Falun är en välskött förening och jag har blivit omhändertagen på ett väldigt bra sätt under den tid jag varit där. Falun har länge visat intresse för mig och jag har fått stort förtroende av klubben och är övertygad om att jag kommer utvecklas som spelare i den nya miljön. Ambitionen är att jag skall vara med och bidra till fortsatta framgångar och fler titlar, förhoppningsvis redan nästa säsong. Jag ser verkligen fram emot att få spela i IBF Falun och den fantastiska publiken de kommande säsongerna, säger Omar Aldeeb.

 

Se segerintervjun med Omar efter SM-guldet

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar