IKSU

Supertalangen klar för Svenska Mästarna

En av de största talangerna Tova Eriksson har skrivit på för Svenska Mästarna IKSU.

Rönnbyfostrade RIG Umeå-spelaren Tova Eriksson har skrivit ett fyraårs kontrakt med IKSU Innebandy. Tova, född 1998, som rankas som en av Sveriges största innebandytalanger, har hon 10 U19-landskamper, samt fyra JSM-guld med RIG Umeå på meritlistan.

– Sett till hur jag vill utvecklas känns IKSU perfekt. Jag har provtränat med laget och är imponerad av den proffsiga miljön. Jag trivs också väldigt bra med att bo i Umeå och förutom innebandyn är min plan att plugga till civilekonom och nyttja elitidrottsavtalet som IKSU har, säger Tova Eriksson i ett pressmeddelande.

Svenska Mästarna IKSU kommenterar nyförvärvet:

– Vi har följt Tovas utveckling under hennes tid vid RIG och är glada att vi nu kan skriva ett längre kontrakt med henne. I Tova får vi in en tjej med förmåga att fokusera och med ett moget spelsinne. Egenskaper som gör att hon passar in i vår helhetsbild, säger Jocke Sjöström, klubbchef i IKSU Innebandy.

– Att få in en så talangfull spelare som redan bor i Umeå underlättar för oss. Dessutom visar vi ju att IKSU tittar på hemmamarknaden och satsar på talanger som finns i vår närmiljö, avslutar Jocke Sjöström.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar