Allsvenskan

SSL-rutinerade Alexander Andersson till Warberg

Warberg som hittills värvat unga spelare förstärker med SSL-rutin när centern Alexander Andersson värvas.

Warberg IC som inför nästa säsong i Allsvenskan Södra värvat Adam Dahlqvist, Filip Kalentun och Rasmus Lundström från Lindås förstärker truppen med SSL-rutin. Alexander Andersson som tidigare spelat i SSL med Pixbo och även i Schweiz med Ticino Unihockey värvas till Warberg från Partille.

– I Alexander får vi in en attitydsspelare med rutin från SSL och som har väldigt bra ledaregenskaper. Det kommer bli oerhört viktigt för oss att ha ett antal erfarna spelare som kan visa vägen för våra yngre förmågor. Alexander har dessa egenskaper och är dessutom en fysisk, småelak spelartyp som vi behöver i vårt lag, säger Warbergs sportchef Kimmo Eskelinen till Warbergs hemsida och utvecklar:

– Jag har själv mött honom många gånger och vet att det är en spelare man hellre har i sitt eget lag än i motståndarlaget.

Med flera unga spelar i Warberg kommer Andersson med sin rutin få en viktig roll.

– Alexander kommer att få en väldigt tydlig roll i Warberg, där mycket handlar om att just vara en ledare, pådrivare och en motor i sin formation och för hela laget, avslutar Kimmo Eskelinen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar