Allsvenskan

Ytterligare en Göteborgs-talang till Warberg

I förra veckan värvade Warberg U19-landslagsspelarna Adam Dahlqvist och Filip Kalentun fårn Lindås. Nu värvas ytterligare en talang från Lindås i forwarden Rasmus Lundström.

Warberg knyter till sig ytterligare en spelare från Lindås till nästa säsong då forwarden Rasmus Lundström byter klubb på västkusten.

– Rasmus är en intressant forwardstyp med bra nyp i sitt skott. Han är en poängspelare som är som bäst i det offensiva spelet, och vi ser fram emot att vara med och utveckla dessa egenskaper ytterligare hos oss. Vi är, precis som med de övriga unga spelarna vi tar in, medvetna om att det är en omställning från att vara dominant på juniornivå till att bli en etablerad seniorspelare på hög nivå, men Rasmus har precis som de övriga visat att de innebandymässiga egenskaperna finns där. Han behöver utveckla sitt fysiska spel och bli lite tuffare, och det är jag övertygad om att han kommer göra. Han har rätt attityd, säger Warbergs Sportchef Kimmo Eskelinen till Warbergs hemsida.

Warberg har nu knutit till sig tre stycken spelare från Lindås Waves, alla hemmahörande på NIU-gymnasiet i Göteborg. En back, en center och en forward.

– Såklart att vi ser en kemi mellan dessa tre killar. Dom går i samma skola, är bra kompisar utanför innebandyn, och på plan fungerar dom väldigt bra tillsammans. Ska bli riktigt spännande att få ta del av deras samarbete i Warberg.

Rasmus Lundström gjorde förra säsongen 8 mål och 5 assist i Allsvenskan för Lindås.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar