Foto: Adam Troy
SSL-Herr

Emil Helmrich till Storvreta

Storvreta värvar Emil Helmrich från Västerås.

Sedan nyår har Storvreta IBK haft Emil Helmrich i truppen på en dubbel licens. Nu har Storvreta kommit överens med 20-åriga Emil Helmrich om ett 1-års avtal för säsongen 2017-2018.

– Emil Helmrich har visat upp sig på ett positivt sätt under våren, där han var hos oss på dubbel licens. Han fick prova på SSL-miljön och visade att han har en SSL-spelare i sig. Han jobbar hårt och kan komma långt på det. Han gillar att utmana motståndarna, är en målfarlig spelare och spelar med bra fart i spelet, säger Storvretas chefstränare Stefan Forsman i ett pressmeddelande och fortsätter

– Han kommer nu in i vår försäsongsträning, vilket kommer gynna honom i arbetet med att bygga upp fysiken, som är något av det han behöver utveckla.

Emil Helmrich har ännu inte debuterat i SSL med sin dubbellicens utan har den gångna säsongen spelat med Västerås i division 1 där han gjort 27 mål och 23 assist på 25 matcher, inklusive matcherna när Västerås kvalade till Allsvenskan.

– Jag ville till en klubb som vill framåt och vara ledande i Sverige. Jag anser, att jag får de absolut bästa förutsättningarna att utvecklas som spelare i Storvreta IBK. Under dubbel licens perioden upplevde jag, att det var kul och seriöst att vara med på träningarna och jag lärde mig mycket från de etablerade spelarna. Jag kände mig välkommen in i gänget, säger Emil Helmrich.

– Min målsättning blir att ta en plats i laget och få spela så mycket som möjligt. Jag kommer bidra med hårt slit och förhoppningsvis göra en del mål, avslutar Helmrich

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar