Foto: Lennart Roos
Endre IF

Endre flyttar upp poängligavinnaren Clara Gottberg

Endre IF flyttar upp 17-åriga talangen Clara Gottberg till a-laget.

17-åriga Clara Gottberg med Endre IF flyttas upp till Endres SSL-lag till kommande säsong. Gottberg som den här säsongen fick känna på SSL-spel i tre matcher.

– Clara är en jättespännande spelare som har alla möjligheter att utvecklas till en poängspelare även i SSL. Under säsongen som varit har hon tränat med A-laget och även hunnit med att debutera i SSL. Steget från division 1 till SSL är så klart stort, men kommer vara väldigt utvecklande för Clara och öka hennes chanser att konkurrera om en plats i U19 landslaget. Att få möjligheten att flytta upp talanger som fostrats i de egna leden är ett fint kvitto  för hela föreningen, säger Jonas Åström från Endre IFs sportkommitté i ett pressmeddelande.

Gottberg som den här säsongen spelat i Endres U-lag i division i gjorde 20 mål och 14 assist på 14 matcher vilket innebar vinst i poängligan.

– Jag ser fram emot att vara en del utav detta lag och att spela i den högsta ligan. Endre som förening är extremt seriösa och det ska bli väldigt intressant att ta del utav den satsning Endre gör.Den gångna säsongen i division 1 har gett mig en stor utveckling både som spelare och som person och därför är jag redo att ta ytterligare steg den kommande säsongen, säger Gottberg.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar