SSL-Dam

Jönköping förlänger med forna U19-landslagspelare: ”Monsterförlängning”

Jönköpings IK förlänger med Ellen Svensson och Gabriella Strandberg.

De två forna U-19 landslagsspelarna Gabriella Strandberg och Ellen Svensson som vann VM-Guld i Kanada för mindre än ett år sedan har förlängt sina kontrakt med JIK fram till 2019

– Det är med stor stolthet och oerhörd glädje som vi idag presenterar denna förlängning. Deras fantastiska säsong har inte gått obemärkt förbi och flera etablerade slutspelslag har jagat deras underskrift, att vi lyckas behålla dessa två spelare i den konkurrensen tycker jag skickar bra signaler om att vi har något stort på gång i JIK som spelarna tror på. Ellen och Gabbi har under säsongen varit oerhört viktiga för oss och dragit ett stort lass i viktiga lägen så det är verkligen en monsterförlängning, säger Jönköpings tränare Robert Nordlund i ett pressmeddelande.

Gabriella Strandberg som den här säsongen gjorde 7 mål och 16 assist kommenterar sitt nya kontrakt:

– Det känns skönt att silly-season är över för min del så jag kan börja fokusera på framtiden. Jag tror mycket på föreningen och den satsning laget gör och jag känner mig väldigt motiverad att komma igång och ser med spänning fram emot seriestarten, säger Strandberg.

En extra viktig förlängning för SSL-nykomlingen Jönköping är med Ellen Svensson som gjorde 26 mål och 16 assist den gångna säsongen.

– Det känns såklart skönt att ha allting klart, det känns väldigt rätt och jag vet vad jag får i JIK och jag trivs bra med laget. Vi har något bra på gång och jag vill vara med på den resan, säger Ellen Svensson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar