Foto: IFF
FC Helsingborg

Tjeckisk landslagsspelare till Helsingborg

FC Helsingborg värvar tjeckiska landslagsmannen Daniel Sebek.

Det är sedan tidigare klart att FC Helsingborg tappar Daniel Johnsson till schweiziska Wiler-Ersigen. Nu är Johnssons ersättare klar och det är den tjeckiske landslagspelaren Daniel Sebek som värvas från just Wiler Ersigen.

– I Daniel får vi en riktigt bra rightfattad forward. Daniel är en väldigt bra tvåvägsspelare som genom sina år i Schweiz vet vad som gäller för att vinna. Precis sådan spelare vi vill ha i vårt lagbygge, kommenterar sportchef Juha Kivilehto till Helsingborgs hemsida.

Sebek kommer närmast från Schweiziska Wiler Ersigen där han den här säsongen blev Schweiziska mästare. I finalen mot Alligator Malans gjorde han två poäng (1+1). Sebek har spenderat de åtta senaste säsongerna i Schweiziska ligan, fem säsonger i Grünenmatt och tre i Wiler Ersigen. Senaste säsongen blev det 18 poäng (9+9) för den rightfattade forwarden. 28-åringens bästa säsong poängmässigt var 13/14 när han gjorde 35 poäng (18+17) för Grünenmatt.

Kontraktet med Helsingborg är skrivet på två år.

Värvningen av Daniel Sebek blir den andra värvningen av tjeckiska landslagspelare den här säsongen för Helsingborg. Sedan tidigare är Patrik Suchánek klar för Helsingborg.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar