Foto: Adam Troy
SSL-Herr

U19-landslagsspelaren skriver kontrakt med Storvreta

U19-landslagsspelaren Michael Jansson som spelade med Storvreta på dubbellicens förra säsongen skriver ett 2-årskontrakt med klubben.

Michael Jansson som under den förra säsongen debuterade i Storvreta på dubbellicens från Rasbo IBK har skrivit ett 2-årskontrakt med Storvreta. Jansson kommer likt förra säsongen fortsätta spela på dubbellicens och därmed spela med Rasbo och i SSL med Storvreta. Till säsongen 2018/19 går Jansson helt över och blir Storvretaspelare.

– Det skall bli jättekul att få fortsätta med SSL-utmaningen under de kommande två säsongerna och att få möjligheten att fortsätta utvecklas i en så stark tränings- och matchmiljö som Storvretas. Det skall bli kul att få komma närmare de etablerade Storvretakillarna som har tagit emot mig på ett jättebra sätt, säger Micke Jansson i ett pressmeddelande och utvecklar:

– Jag skall fortfarande jobba med det fysiska och bli starkare och jag skall utveckla min spelförståelse, så att jag kan hantera passningar i högre tempo. Sedan får jag fortsätta slipa på skottekniken och så i övrigt våga ta för mig, avslutar Micke Jansson.

På sina 9 seriematcher och 10 slutspelsmatcher gjorde 17-åriga Jansson 2 mål. Under U19-VM i Växjö imponerade den ett år yngre Jansson och gjorde bland annat ett hattrick mot Danmark. 

– Det känns mycket bra med ett nytt avtal, som dessutom byggs upp på en ny dubbellicens, som kommer garantera Micke speltid. Det är viktigt för en ung kille, där SSL-belastningen stundtals kommer bli mycket tuff och formen kommer gå upp och ned. Han tog sig redan långt förra säsongen och skall nu upprepa och ta nya steg, säger Storvretas chefstränare Stefan Forsman och fortsätter

– Micke Jansson är en mycket stor talang med ett fantastiskt bra huvud, han är en utpräglad målskytt och håller nu på att bygga upp sig fysiskt. Han är orädd och kommer gå in i närkamperna. Vi måste vårda honom som den stora talangen han är, han blir en kommande storspelare och skall nu vänja sig vid tempot och att bli snabbare i besluten, avslutar Forsman.

Se Janssons första SSL-mål här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar