Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

Nytt bakslag för Rudd: ”10 gånger värre än senaste hjärnskakningen”

Storvretas Alexander Rudd som missade VM och stora delar av förra säsongen med en hjärnskakning har drabbats av hjärnhinneinflammation.

Alexander Rudd som redan i sin karriär drabbats av hjärnblödning och fyra hjärnskakningar. Den senaste förra säsongen vilket höll Rudd borta från spel under en längre period då han missade både VM och större delan av andra halvan av seriespelet har drabbats av hjärnhinneinflammation.

– Först trodde jag de va influensa, men sen började huvudvärken göra så ont att jag svimmade av smärtan då förstod jag att det var detta eller hjärntumör. Så då var det bara att åka upp, berättar Alexander Rudd till Storvretas hemsida.

Ett nytt bakslag för Rudd vars symptom är påfrestande.

– Huvudvärk, domningar i armar och ansikte, minnesluckor, feber som kommer och går, 20 timmar sömn per dygn sen i måndags och nervryckningar. Smärtan i huvet är 10 gånger värre än efter senaste hjärnskakningen.

Återhämtningen för hjärnhinneinflammationen är allt från en till någon vecka meddelar Rudd som ska komma tillbaka.

– Har hjärnan gått igenom de den gjort hittills så kommer jag inte lägga mig ner och dö på grund av detta. Men såklart är det jävligt tungt och smärtan går inte att förklara, men jag klarar detta också, avslutar Alexander Rudd.

 

*I en tidigare version beskrevs hjärnhinneinflammation som en skada vilket var en felaktig beskrivning. 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar