Foto: Lennart Roos
Endre IF

Steen tror regelförändringarna gynnar Endre

Endre IFs landslagsspelare Sara Steen är positivt till de nya regelförändringarna.

En stor nyhet under onsdagen var de regelförändringar som görs till den kommande säsongen. Alla matcher ska ha en vinnare och spel i sudden death kommer vara i spel 4 mot 4. En förändring som fått positiva lovord vilket även Endre IFs landslagsspelare Sara Steen stämmer in i.

– Jag blev glad när jag läste det och tycker det är roligt att de inför förändringar. Det känns som att det lättare kommer bli avgörande i spel fyra mot fyra med större ytor säger Steen och utvecklar:

– Det blir förmodligen fler en mot en dueller och ett snabbare spel med öppna ytor. Sen är det jättebra med ett avgörande då eller på straffar så att ett lag får två poäng.

Förra säsongen spelade Dalen flest oavgjorda matcher i damernas SSL (7st) därefter just Endre som hade fem oavgjorda matcher, två av de slutade i suddenvinst. Spel i fyra mot fyra tror Steen kommer gynna Endre.

– Det tror jag. Vi har många spelare som är jätteduktiga när vi spelar tre mot tre och de lär vara lika bra i spel fyra mot fyra. Elin Gabrielsson t ex är ju riktigt bra på sånt, säger Steen som även tror att fyra mot fyra kommer passa henne bra:

– Jag är ju ganska snabb och har tränat mycket nu under sommaren på att utmana i en mot en dueller vilket det kan bli mer av i fyra mot fyra. Sen vill jag ju såklart att vi ska vinna matcherna innan sudden death. Men om det blir så tror jag det kommer gynna oss.

Men innan seriespelet drar igång väntar fortsatt försäsong. För Endres del endast två träningsmatcher. Hur ser du på att ni har två träningsmatcher den här säsongen? 

– Vi har ju haft ganska många träningsmatcher innan så det blir lite annorlunda. Men vi får göra det bästa av det. Det blir verkligen att vi får vara extra noga i de två matcherna vi har för att sätta allt inför seriestarten.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar