Foto: Björn Sandberg
IKSU

Forward med SM-guld på meritlistan till IKSU

IKSU har gjort klart med forwarden Ellinor Berling, senast i IK Sirius IBK.

IKSU som precis gjort klart med Johan Lindgren som ny tränare har gjort klart med forwarden Ellinor Berling. Berling som förra säsongen spelade med IK Sirius IK (fd FBC Uppsala) har trots sina unga ålder (född 1996) en lång meritlista med ett SM-guld med KAIS Mora 2015 och ett VM-guld med U19-landslaget 2015 som främsta meriter.

– Vi har länge haft ögonen på Ellinor, trots sin relativ unga ålder är hon är rejält etablerad i SSL och kan spela på många olika positioner. Därmed passar hon bra in i vårt lag, säger Jocke Sjöström, klubbchef IKSU innebandy i ett pressmeddelande.

Berling som även ingår i landslagets Guldsteget gjorde förra säsongen 16 mål och 7 assist för Uppsala. Flytten till Umeå är en kombination av studier och spel i IKSU.

– Ja, bitarna ramlade verkligen på plats. Både jag och min pojkvän ska plugga i Umeå, och att spela i IKSU blir en häftig utmaning. Sedan tiden i U19-landslaget och spel i SSL känner jag även några av spelarna i laget, så det här känns väldigt bra, säger Ellinor Berling.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar