Foto: Per Wiklund
IKSU

IKSUs nya tränare uppdraget & truppen: ”Extremt motiverande & rolig utmaning”

Regerande svenska mästarna IKSUs har gjort klart med Johan Lindgren som ny huvudtränare. -Truppen är fortfarande oerhört stark och vi har bland de bästa förutsättningarna att fortsätta lyckas, säger Lindgren

Under torsdagen skrev vi att Johan Lindgren är klar som nu huvudtränare hos regerande svenska mästarna IKSU vilket IKSU bekräftade idag fredag med ett pressmeddelande. Johan Lindgren själv beskriver

– Det är en extremt motiverande och rolig utmaning. Vi började diskutera före semestern och jag har varit jättesugen sen start. Det handlade mer om att få ihop det vid sidan av med familj och jobb vilket vi fått till bra.

Lindgren har tidigare tränat flera lag i Umeå, senast Ersbodas herrar i division 1. Hur är du som tränare och vad kan vi förvänta oss för spel? 

– Andreas hade ju en filosofi i fjol att spela en positiv och offensiv innebandy. Både jag och Magnus skriver under på det och vill fortsätta i den andan. Sen handlar det givetvis att i slutändan vinna matcher så till viss det kan det skilja sig lite men man kommer känna igen sig. Det blir inga drastiska förändringar då det inte finns någon anledning till det. Jag känner ingen prestige i att sätta min prägel utan jag ska mer med min erfarenhet se möjligheter och lösningar på de problem som kan dyka upp. Det är det jag vill bidra med. Hitta nycklar till att vinna matcher och situationer.

Ni är regerande svenska mästare. Känner du en press att leverera? 

– Inte personligen utan IKSU vill ha min hjälp jag anser att jag har något som de kan ha nytta av och då hjälper vi varandra. Självklart finns det lite press eftersom vi är regerande mästare och det vill vi upprepa, men personligen känner jag ingen högre press. Vi är favoriter i många matcher och det får vi leva med.

Ni har tappat några tongivande spelare. Hur ser du på truppen? 

– Vi tappar ju landslagsspelare och en målvakt som har lett laget under säsongen. Givetvis påverkar det truppen och den dynamik som funnits under en längre period. Jag har inte koll på exakt hur många spelare vi är ännu då jag inte hunnit sätta mig in i det. Men är vi färre än förra säsongen så kommer vissa spelare få kliva fram och ta ett större ansvar. Truppen är fortfarande oerhört stark och vi har bland de bästa förutsättningarna att fortsätta lyckas både i de vi har på planen och allt vid sidan om då IKSU är en fantastisk förening. Jag är jättenöjd med truppen och sen jobbar Jocke (Klubbchef) med ev nya spelare nu innan och under säsong. Vi har även många duktiga spelare som kan komma upp underifrån.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar