Klara Danielsson t.v Foto:
Karlstad IBF

Karlstads nyförvärv knäskadad

Klara Danielsson som anslöt till Karlstad fullt ut till säsongen 2017/18 har åkt på en korsbandsskada.

Karlstads 19-åriga nyförvärv Klara Danielsson som presenterades tillsammans med Amanda Berggren och Adina Augustsson som spännande nyförvärv från Hagfors till den kommande säsongen har åkt på en knäskada. I lördagens träningsmatch mot Lockerud Mariestad som Karlstad vann var Danielsson inblandad i en situation som slutade med en allvarlig skada.

– En situation som inte såg farlig ut, men ofta är det så med just knäskador. Hon fick jätteont men var uppe och hoppade ganska snabbt efter så vi trodde inte att det var någon fara. Men vi fick fel, suckar Karlstads sportchef Peter Karlsson till Värmlands Folkblad. 

Skadan på Danielsson visade sig vara allvarligare än först beräknad och det rör sig om en korsbandsskada.

– Vi vet inte än riktigt hur allvarlig, om korsbandet är helt av eller om det är skadat. Knäet är fortfarande för svullet för att det ska kunna undersökas med magnetkamera. Förhoppningsvis är det inte så farligt. Men att hon kommer bli borta ett tag, det vet vi.

Korsbandsskadan är Danielssons andra då hon missade säsongen 2015/16 med just en korsbandsskada. Ett tungt avbräck för Karlstad som ställt frågan om spel till förre Endrespelaren Mikaela Målström som flyttat till Värmland. Målström gjorde förra säsongen 7 mål och 14 assist och är dessutom högerskytt.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar