Foto: Per Wiklund
Övrigt

Nytt datum för internationella övergångar

IFF har satt ett nytt datum för internationella övergångar och även lagt till två nya övergångsformer för spelare som reser.

Internationella Innebandyförbundet (IFF) har beslutat om förändringar för internationella spelarövergångar med start första september.

Den första förändringen som görs är att övergångsperioden förlängs till den 15 januari istället för den 31 december som tidigare var sista dagen för internationella övergångar. Startdatumet den 1 juli kvartstår. Förändringen påverkar inte de nationella datumen för spelarövergångar i Sverige som kvarstår som tidigare i 1 maj till 31 januari.

IFF tillsätter även ny form av övergång som kallas ”Intercontinental Visitor transfer” vilket är en möjlighet för spelare som under en kortare period vill spela i en annan klubb på en annan kontinent. Övergången får maximalt pågå i 60 dagar och efter avslutat period återgår spelaren till sin ordinarie klubb. En spelare får maximal göra 2 Intercontinental Visitor transfers under samma övergånsperiod (1 juli-15 januari).

– Den inriktar sig på personer som reser i världen. T ex personer som besöker Nord Amerika eller Australien i några månader och vill spela innebandy. Det är inte menat för högstaligor och elitspelare. Vi har förstått att det är ganska många innebandyspelare osm reser och att de lokala klubbarna gärna vill ha de i spel, dela deras expertis och kunskap, kommenterar IFFs generalsekreterare till Floorballtoday.com.

Även studenter som studerar i annat land kan göra en ny typ av övergång som kallas ”Intermediate Student transfer”. Även den är på maximalt 60 dagar, dock med en billigare kostnad än Intercontinental Visitor transfer.

Läs mer om de nya internationella övergångsreglerna här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar