Foto: Eva Ohlström
IK Sirius FBC

Sirius sparkar tränaren

Sirius sparkar damlagets tränare Nicklas Jonsson. - Kan inte acceptera att ledare inte lever upp till de värderingar vi har inom Sirius Innebandy, säger Peter Tornberg, ordförande för Sirius Innebandy.

Upsala Nya Tidning var först ut med avslöjandet att IK Sirius IBK sparkar damlagets huvudtränare Nicklas Jonsson två veckor innan seriepremiär. Ett avslöjande som under torsdagskvällen bekräftades av Sirius på deras hemsida.

– Styrelsen för Sirius Innebandy har beslutat att säga upp avtalet med Nicklas Jonsson som varit tränare för Sirius Innebandy SSL Dam, skriver Sirius och utvecklar

– Anledningen är att det framkommit att Nicklas, i sin roll som ledare, använt ett språkbruk som uppfattats opassande av de spelare han varit ledare för och som inte stämmer överens med de värderingar och riktlinjer som är grunden för föreningens verksamhet.

När Upsala Nya Tidning nådde Jonsson under torsdagen var han ännu ovetandes om beslutet men fick reda på det vid ett möta under torsdagskvällen. Han kommenterade då uppgifterna om ha sagt opassande grejer:

– Jaså, vad skulle det kunna vara? Jag har faktiskt ingen aning… Men visst kan jag ha ett vokabulär som kan vara olämpligt, att säga till laget att man ska visa balle och karaktär till exempel. Men det är såna där termer man slänger sig med, jag brukar faktiskt säga innan att ”ni förstår vad jag menar när jag säger så här”, sa Jonsson då till Unt.se 

Sirius kommenterar även det avbrutna kontraktet ytterligare.

– Vi är nöjda med det jobb som Nicklas på kort tid uträttat rent sportsligt men kan inte acceptera att ledare inte lever upp till de värderingar vi har inom Sirius Innebandy, säger Peter Tornberg, ordförande för Sirius Innebandy, med anledning av beslutet.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar