Foto: Magnus Andersson
IKSU

IKSU vann Scandic Cup: ”Vi är jättenöjda”

Regerande svenska mästarna IKSU är fortsatt obesegrade på försäsongen efter att ha vunnit Scandic Cup. Slutresultatet i finalen blev hela 11-2 mot Dalen.

Försäsongsturneringen Scandic Cup har avgjorts i helgen och de regerande svenska mästarna IKSU inleder även den här säsongen med att övertyga stort. Efter vinster i gruppspelet över Dalen, Classic och Team Thorengruppen ställdes laget mot Dalen i final under söndagen.

Finalen inleddes med mål av Dalens Victoria Ström vars lag inledningsvis kunde hålla emot IKSUs höga tempo. Men ju längre matchen gick desto mer skapade IKSU som efter den första perioden ledde med 4-1. När slutsignalen ljöd var ställningen hela 11-2 och IKSU vann Scandic Cup.

– Härligt att inleda med idel segrar, säger IKSUs nya tränare Johan Lindgren.

Finalen mot Dalen summerar Lindgren:

– Dalen börjar bra och vi är lite bekväma och spelar mycket runtomkring. Det tog ett bra tag innan vi gjorde det vi skulle i första. Men när vi drog upp tempot och jobbade hårt får de svårt att freda sig. När vi kommer igång under längre perioder får Dalen det svårt. Vi drar upp tempot och pressar på och de får inte ens vila när de själva har bollen, säger Lindgren.

Hela 11 mål av IKSU som även den här säsongen kommer vara offensivt starka.

– Offensivt har det varit bra i alla matcher i cupen. Stora delar av spelet har varit fantastiskt bra anfallsmässigt. Vi skapar flera lägen och det var varit väldigt svårt att försvara sig mot oss. Idag tycker jag även att försvarsspelet är såpass aggressivt som vi vill att det ska vara.

Idel segrar för IKSU i Scandic Cup. Sedan tidigare har laget även vunnit DM och är obesegrade på försäsongen.

– Vi är jättenöjda med resultatet givetvis. Det var bra att få möta Classic som blir enda laget utifrån vi möter på försäsongen. De spelar lite annorlunda än Umeålagen vi har mött och där blev vi utmanade och vi fick se vad vi behöver jobba på. Vi har poängtera vissa delar som vi vill ska vara ryggmärgsbeteenden som att prata mer med varandra och ge varandra stöd.

Hur har nyförvärven kommit in i IKSUs sätt att spela? 

– Jag tycker verkligen att alla har kommit in i det bra och imponerat. Vi har egentligen inte suttit ner och gått igenom hur vi vill spela utan lämnat det till spelarna själva. De har diskuterat sig fram och för spelarna som kommer från IKSU Ungdom så känner de igen en del. Men en spelare som Ellinor Berling har kommit in och anammat spelet bra direkt. Vi är mycket nöjda med de nya spelarna.

För Johan Lindgren har Scandic Cup även inneburit att han kommit igång väl med många matcher i sin nya roll som tränare för IKSU.

– Skönt att vara igång med matchandet. Vi har höga målsättningar och matcher är bästa träningen vi kan få. Det känns som vi är väl förberedda inför premiären även om landslagsuppehåll innebär att vi har många spelare iväg. Det är inte optimalt att ha det en vecka innan seriepremiär men vi ligger tillräckligt bra till, avslutar Lindgren.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar