Foto: Per Wiklund
SSL-Dam

Bästa citaten från upptaktsträffen – SSL Dam

Under tisdagens upptaktsträff intervjuades alla spelare från scen. Flera bjöd dessutom på citat som stack ut lite extra. Läs ett utplock om vad som sades här.

Intervjuade av TV4:s expert Patrik Åman lotsade spelarna och tittarna igenom samtliga lag i damernas SSL. Det ställdes flera frågor per lag och vissa svar stack ut lite extra. Här är ett utplock av vad som sades på scen.

Caroline Stattin, IBK Dalen:

-Det är det bästa offensiva laget Dalen haft sen jag kom, kommenterade Stattin årets trupp och det faktum att Dalen bara gjorde 83 mål förra säsongen.

Emelie Wibron IKSU:

– Vi har ett lika bra lag i år, sa Wibron efter det konstaterats att IKSU tappat flera landslagsspelare. Men också förstärkt med landslagsmålvakten Emelie Frisk

– Det var en trevlig överraskning, ett bra tillskott

170912 under Innebandyns upptäktsträff den 12 september 2017 i Stockholm. Foto: Per Wiklund / BILDBYRÅN / COP 124

Foto: Per Wiklund

Malin Andreasson, KAIS Mora :

– SM-finalen behöver vi inte prata om, kommenterade Andreasson om förra årets säsong.

Meja Holgersson, Karlstad IBF:

– Jag tror det är en fördel. Vissa spelar har rutin. Man lär sig snabbt. Sen när folk är unga blir det bra tycker jag. Man är fräsch och ung, reflekterade Holgersson den unga truppen som Karlstad har.

Elin Björkman Västerås Rönnby IBK:

–  Jag vet inte hur många vi hade som gjorde SSL-debut förra året, nu har de fått ett år på sig och blivit varma i kläderna. Växt in mer och mer och vågar ta mer för sig, sa Björkman om årets Rönnby som tappat Adina Augustsson och My Kippilä

Maja Liljeroth, IK Sirius IBK:

– Sirius styrelse ska ha en stor eloge för arbetet de gjort, en ny ledarstab är fixad och nu vill vi lämna detta bakom oss. Men språkbruket var den avgörande faktorn, kommenterade Liljeroth om att Nicklas Jonsson fick sparken som tränare.

170912 under Innebandyns upptäktsträff den 12 september 2017 i Stockholm. Foto: Per Wiklund / BILDBYRÅN / COP 124

Foto: Per Wiklund / BILDBYRÅN / COP 124

Moa Tschöp, Täby FC:

– Ja det var ingen som tänkte att det skulle ske inför säsongen. Det kom lite som en chock, sa Tschöp om att landslagsmålvakten Emelie Frisk inte fick stanna i Täby.

Felicia Forsmark, Telge SIBK

–  Helt ärligt nej, jag ser det som att vi ska hålla oss kvar absolut och sen etablera oss vidare efter den här säsongen, kommenterade Forsmark att tränare Nicklas Hedstål tippat Telge på sista slutspelsplats.

Sofia Lundmark, Endre IF:

– Nu var det mer se och lära för mig. Emelie Frisk och Sara Hjorting har ju varit med länge och de har ju satsat väldigt hårt på de inför VM. Jag ser mer framtiden i att jag ska ta över där, sa Lundmark om helgens Finnkamp

Amanda Boström, Linköping IBK:

– Det är en omställning och de kan inte svenska så det är engelska som pratas, svårt att kommunicera ibland, kommenterade Boström de två polska nyförvärven.

Ida Sundberg, Pixbo Wallenstam IBK:

– Jonas och Per är två helt olika tränare och Jonas har gjort ett jättebra jobb men det känns som vi behövde att någon annan kom in, reflekterade Sundberg om tränarrockarden i Pixbo.

Emelie Rosén, Jönköpings IK:

– I början var det lite kämpigt men nu har man kommit in i det. Man är lite som en morsa ibland, konstaterade Rosén efter att diskussionen om att hon är äldst i ett väldigt ungt Jönköping.

Camilla Halldén, Warberg IC:

– Amanda Hola och Ida Örnqvist. De kommer bidra med mycket. Amanda har mycket attityd, sa Halldén själv om två av Warbergs nyförvärv

Cecilia Di Nardo, Malmö FBC:

– Förra året gick jag från danska ligan. Jag tror jag bättre förutsättningar den här säsongen, svarade Di Nardo på frågan om hon kommer göra fler poäng än lagkamraten Ellen Rasmussen.

Se hela upptaktsträffen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar