Foto: Per Wiklund
SSL-Dam

Telge tippas åka ur: ”Vi har en ganska så tunn trupp med bra spets”

SSL-nykomlingen Telge SIBK tippas av övriga tränare att sluta sist i SSL.

Telge SIBK som tillsammans med Jönköping är nykomlingar i årets SSL tippas av tränarna att sluta sist i årets serie.

Håller truppen för SSL?

– Vi har en ganska så tunn trupp men en väldigt bra spets. Jag tror på oss men vi hade behövt lite mer spets i fler målgörare. Det kommer bli väldigt tufft att hålla sig kvar och det förstår nog alla. Men vi kommer göra allt för att hålla oss kvar, säger Felicia Forsmar

Berätta om er spets? 

– Vi har våran förstafemma med Tess (Therese Gustafsson), Terese Ahlqvist, Åsa Tjusberg, Caroline Rosenberg och jag. Vi har levererat en hel del poäng i Allsvenskan och jag vågar tro att vi kan stå upp bra mot SSL motstånd också.

Vad talar för att ni ska lyckas hålla er kvar? 

– Det gäller att vi är väldigt noggranna i det vi gör. Här vet vi att varje misstag straffas hårt. Sen gäller det att vi tar jobbet varje träning och match under hela säsongen. Vi har tränat mycket försvarsspel och jag tror det är där nyckeln sitter. Sitter försvaret så kan vi kontra in mål och hålla oss kvar.

Telge som förutom att ha förstärkt på planen även har en ny tränare i Nicklas Hedestål som förra året tränade Pixbo Wallenstams herrar.

– Det känns väldigt bra med Nicklas. Han är väldigt ambitiös och kommer med väldigt mycket energi till laget, avslutar Forsmark.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar