Foto: Per Wiklund
IK Sirius FBC

Maja Liljeroth vill leda Sirius till slutspel

Maja Liljeroth bytte Linköping till Sirius för att få ny tydlig ledarroll. Nu vill hon leda Sirius till slutspel.

Efter två säsonger med över 30 poäng per säsong för Linköping bestämde sig 23-åriga Maja Liljeroth för att lämna Linköping för Sirius. Ett val där en ny roll lockade.

– Det är en jättespännande förening med bra sportsliga möjligheter. Det var tidigt tydliga med mig i att jag skulle få en tydlig ledarroll. Jag har spelat två säsonger i SSL och kände att det var dags att ta nästa steg, säger Liljeroth.

Vad var det för roll som lockade? Ledarrollen eller det spelmässiga? 

– En kombination. Jag har gjort över 30 poäng i två säsonger i Linköping och för att göra 40 så behöver jag en ny omgivning. Jag kände att jag stod och stampade lite i Linköping. För en ny miljö så kändes Sirius som det rätta alternativet där jag kan utvecklas både som människa och som spelare.

Förutom poäng så ska Liljeroth alltså ta en större ledarroll i det Sirius som så gärna vill gå till slutspel.

– Jag ska jobba på att motivera mina medspelare genom att bidra på planen och samtidigt hålla ett positivt humör hela tiden. Det har varit en av grejerna jag jobbat med själv att inte gå ner mig när det går dåligt.

Vad är det för Sirius vi kan förvänta oss i år? 

– Jag tror det kommer bli mycket fart och fläkt. Mycket rakt på mål och vi har många skickliga spelare i ett starkt kollektiv. Men ett hårt slitande Sirius som är mer offensivt än tidigare år. Ser vi till nyförvärven så är de av offensiv kraft. Vi har många skickliga spelar även om det är ett kollektiv. Andra lag har mer tydliga stjärnor. Iv har kollektiv och en bred konkurrens i truppen.

Räcker det till slutspel?

– Jag älskar att vara del i ett starkt kollektivt lag. Kan jag bara bidra med det som jag är bra på och de andra gör det de är bra på så är det givet att vi ska gå till slutspel.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar