IK Sirius FBC

Sirius nya ledarstab på plats: ”Full koll på både spelare och spelsystem”

Efter att Nicklas Jonsson fått sparken från Sirius för ett par veckor sedan har assisterande tränare Tobias Svensson lett laget. I måndag meddelade Sirius att Svensson får fortsatt förtroende som i rollen i huvudtränare.

Sirius sparkade nya huvudtränare Nicklas Jonsson bara ett par veckor innan seriepremiär med kommentaren:

– Anledningen är att det framkommit att Nicklas, i sin roll som ledare, använt ett språkbruk som uppfattats opassande av de spelare han varit ledare för och som inte stämmer överens med de värderingar och riktlinjer som är grunden för föreningens verksamhet.

I måndags presenterades lagets nya tränare och det är ett välkänt namn för laget då assisterande tränare Tobias Svensson nu kliver in i rollen som huvudtränare.

– Att valet som huvudtränare föll på Tuben kändes ganska naturligt. Han har gått som assisterande tränare och har därför full koll på både spelare och spelsystem. Vi har även pratat med spelare inom laget och de ställer sig bakom Tuben till 100 procent vilket känns extra bra, säger Lars Järdö sportchef för damlaget.

Utöver Tobias Svensson har Sirius även gjort klart med ny assisterande tränare i Fredrik Axelsson.

– Fredrik är ett välkänt ansikte inom Upplands innebandy och har erfarenhet som både herr, dam och flicktränare. Han och Tuben känner varandra sedan tidigare och Fredrik var en person som Tuben gärna ville se vid sin sida, säger Lars Järdö.

Tobias Svensson som var assisterande tränare förra säsongen kommentera årets lag.

– Vi har en starkare målvaktsuppsättning, tycker också vi är starkare både på backsidan och spetsmässigt. Bland centrar har vi varit lite tunna och där har vi också förstärkt, sa Svensson i årets mediaguide.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar