Endre IF

Tredje raka segern för Endre

Endre fick det tufft mot Rönnby och vann efter att Sara Steen gjort det matchavgörande målet för tredje matchen i rad.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 14:00
Rönnby Västerås IBK
2 - 3(0-1, 0-1, 2-1)
Endre IF

Endre tog säsongens tredje seger på tre matcher efter att vunnit med 3-2 över Västerås Rönnby i en jämn match i Bombardier Arena.

– Det var en ganska jobbig match. Rönnby gör det bra och vi har lite svårt att spela upp bollen. Det blir mer av hawaiispel och vi bjuder på mycket. Lundmark gör det jättebra och håller oss kvar i matchen, säger Endres Linnéa Wallgren.

Endre tog ledningen genom Sara Steen i den första perioden och utökade till 2-0 efter två perioder. Andra målet gjordes av Linnéa Wallgren. Rönnby Västerås gjorde det samtidigt bra och var väl värda att reducera och kvittera i inledningen av den tredje perioden.

– Vi tappar i fem minuter och så har de kvitterat till 2-2. Jag vet inte vad vi håller på med där. Vi vill få ner bollen djupt i zon och rulla mer, upp till back igen och byta sida för att trötta ut de och skapa lägen. Men det är strongt av oss att ändå vinna matchen med tanke på hur spelet var, säger Wallgren.

Endres Sara Steen skulle göra det matchvinnande målet efter 12:45. Steens andra mål i matchen men också det matchavgörande målet för tredje matchen i rad. Tre bortamatcher och tre segrar för Endre den här säsongen.

– Tre bortamatcher och tre vinster är väldigt bra. Skönt att åka hem med tre poäng både idag och de tidigare, säger Wallgren.

Linnéa Wallgren som gjorde comeback efter skada mitt i  förra säsongen är nu med från start av årets säsong där Wallgren dessutom gjort mål i varje match.

– Kul att vara med från start. Jag är starkare än någonsin och att ha en hel försäsong med samma förutsättningar är jättekul. Jag spelar ju med två bra spelare i Jennifer Hellgren och Alva Olofsson också vilket känns bra, avslutar Wallgren.

TV: Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar