Foto: Per Wiklund
IBF Falun

TTG nära att ställa till det för Falun: ”Det här är inte okej i en hemmapremiär”

Knapp 6-5 seger för Falun efter att Alexander Hallén avgjort bakom en storspelande Erik Ställ i Team Thorengruppens mål.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
IBF Falun
6 - 5(3-2, 1-1, 2-2)
Team Thorengruppen SK

Falun fick en kanonstart i hemmapremiären inför 2318 åskådare i JALAS Arena. Mål redan efter 44 sekunder av Alexander Galante Carlström. Ett mål följdes upp av 2-0 av Emil Johansson i en period där Falun sköt 16 skott på en storspelande Erik Ställ i Team Thorengruppens mål. Just Ställ såg till att TTG kom tillbaka in i matchen genom att hålla tätt och dessutom servera Adam Berglund med ett långt utkast och reducering till 3-2.

TV: Se Erik Ställs assist här 

– Vi känns taggade i början av matchen. Det är hemmapremiär och inleder bra på alla tre formationer. Mål direkt i första bytet och en jättebra start på matchen. Vi är bra första 10 men sen så tappar vi det. Vi blir lite bekväma och tror kanske att det ska gå enklare och inte behöva gå så hårt. Vi går ner oss och blir för bekväma, säger Faluns Alexander Hallén om den första perioden.

Faluns övertag mattades av mer och mer. 4-3 efter den andra perioden och i den tredje kvitterade Marius Pedersen för Team Thorengruppen med ett konstmål.

TV: Se Marius Pedersen zorromål 

Bara minuter senare replikerade Falun genom Alexander Hallén som fastställde slutresultatet 6-5.

– Det är Hassan som kommer med bra fart på kanten och tar med den bakom mål. Ofta går man runt hela vägen och spelar upp till back men han hittar in till och det är bara för mig att lägga in den. Grym pass från Hassan. Helt klart hans mål, säger Hallén.

Hallén var dock inte nöjd med Faluns spel för dagen.

– Det är hemmapremiär och nästan fullsatt och vi kommer inte upp i nivå. Det är inte bra. Det finns flera nivåer och till och vi borde visa publiken att vi är ett av de bästa lagen. Men det gör vi inte idag. Det här inte okej i en hemmapremiär och vi ska spela bättre.

Kan det ha att göra med att ni tränat hårt inför Champions Cup?

– Vi har kört på inför Champions Cup även förra veckan. Vi har släppt lite på det nu men det kanske är många tunga ben. Det kan säkert spela roll men vi ska kunna komma upp i många fler nivåer ändå. Det är inte okej även om vi är nedtränade och ingen ursäkt, avslutar Hallén.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar