Foto: Per Wiklund
FC Helsingborg

Skånederby inleder Helsingborgs säsong

Som sista lag går FC Helsingborg ikväll in i årets säsong. -Vi kommer i år vara ett lag som prioriterar att jobba som en enhet som jobbar extremt hårt för varandra, säger FCHs tränare Patrik Johansson.

FC Helsingborg vilade första omgången och går ikväll in i årets säsong med ett derby hemma i Helsingborg Arena mot Höllviken. Ett derby och premiär som väntas locka över 3500 åskådare i publiken och hemmalaget är redo.

– Vi är väl förberedda för premiär och det ska bli kul att köra igång. Vi kommer i år vara ett lag som prioriterar att jobba som en enhet som jobbar extremt hårt för varandra. Vi har även ett nytt tänkt i försvarsspelet där vi har omorganiserat sen tidigare säsonger. Det är också där vi lagt största fokusen nu på försäsongen, säger Helsingborgs nya tränare Patric Johansson inför matchen.

I Helsingborg finns flera nyförvärv där finska stjärnan Nico Salo, och tjeckiska landslagsspelare Daniel Sebek och Patrik Suchánek sticker ut.

– Nico Salo är en allround spelare som går att använda på alla positioner. Man vet alltid vad man får av honom och han är en extrem lojal lagspelare med extrema kvalitéer både offensivt och defensivt. Han har acklimatiserat sig till spelet snabbt och har sätt jättebra ut.

– Sebek är en powerforward som även han jobbar extremt hårt. Han är inte bara en renodlad poängörare utan jobbar minst lika hårt och bra i defensiven. En attitydspelare som visat stor vilja och moral. Precis som övriga värvningar en individ som vi sökt efter när vi värvat.

– Suchánek spelar på två femmor hos oss. Han kommer få möjlighet att fylla på i anfall och visa sina offensiva kvalitéer. Likväl är han riktigt bra i en mot en i spelet.

Ikväll väntar alltså derby mot Höllviken vilket Johansson ser fram emot.

– Det blir en rolig match. Höllviken vill ju slå oss till vilket pris som helst förmodligen. Jag ser ett Höllviken med en hög högstanivå som vi får se till att vara med på när de hittar upp i den nivån.

Det går inte heller att utelämna Mika Kohonen i uppsnacket. Kohonen som varit väl omtalad för att ha genomfört en så kallad cleaning där han rensat ut gifter i kroppen och dessutom tränat hårt vilket gjort att han tappat i vikt och ökat i rörlighet.

– Han ser fin ut. Han är ju i en form som han förmodligen inte varit i på flera år. Det innebär ju att vi får ännu mycket mer av en spelare som redan innan är en världsspelare. Det är kul att se att han i slutet av sin karriär ger sin fan på det. Sen är han även en spelare som alltid sätter laget först och verkligen tror på detta, avslutar Johansson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar