Foto: Lennart Roos
Endre IF

Ny uddamålsseger för Endre – Två mål av Erika Nilsson

Endre tog säsongens fjärde seger efter att för tredje matchen i rad vunnit med uddamålet. Två mål av nyförvärvet Erika Nilsson.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 13:00
Endre IF
5 - 4(3-1, 1-2, 1-1)
Linköping IBK

Endre inledde matchen mot Linköping effektivt i den första perioden. I den nionde minuten tog hemmalaget ledningen av 18-åriga Clara Gottberg som med målet gjorde sitt första mål i SSL. En ledning som var 3-1 efter den första perioden.

Linköping jobbade sig mer och mer in i matchen och när drygt halva matchen var spelad hade Linköping kvitterat till 3-3. Stor matchhjälte för Endre skulle bli Erika Nilsson som i tredje perioden avgjorde med att göra 5-4 efter en fin assist från Sara Steen.

– Vi spelar lite knackigt och kommer inte upp i den nivån vi kan. Det är spelet över lag som vi inte har den nivån vi borde ha. Men vi ger oss inte och får avgöra, säger Erika Nilsson som gjorde sina 2 första mål i Endretröjan.

Det är er trejde raka uddamålsseger? 

– Vi visar att det hårda jobbet vi lagt i sommar gör att vi orkar köra på hela matchen och gör att vi kan ta vinster även om vi inte spelar bra.

Viktigt för dig som målskytt att göra dina första mål i Endre?

– Skönt att det har släppt nu. Jag har ju varit van att göra mycket poäng i Hovshaga så det är skönt att det släppt nu också.

Märker du en stor omställning i SSL? 

– Det är en jättestor omställning. Innan jag flyttade visste jag att jag var tvungen att jobba hårt på det fysiska biten för att klara av spelet. Det har jag gjort i sommar och det visar sig att det hårda jobbet lönar sig. Det har varit en stor omställning men jag tycker att det blivit bra. Jag orkar mer och har kommit in i spelet bra, avslutar Nilsson.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar