Foto: Leif Jirebeck
IK Sirius IBK

Örebro vände sista 10: ”Känns inte verkligt”

Örebro Kings visade att allt avgörs sista tio och tog sin första seger i fullt tid i SSL.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 13:00
Örebro Kings
10 - 9(3-3, 2-5, 5-1)
IK Sirius IBK

Hemmapremiär för nykomlingen Örebro Kings mot Sirius inleddes jämnt och ställning 3-3 efter den första perioden. Ett av Sirius mål av finske nyförvärvet Kevin Söderling.

TV: Se Söderlings första mål i SSL

Ryck av Sirius

Sirius fick en kanonstart på den tredje perioden med mål redan efter 44 sekunder. Sirius fortsatte att ösa in mål i början av den andra perioden och efter knappt halva matchen var Sirius i en till synes säker ledning med 7-3 då det blev mål på allt. Timeout av Örebro.

– I första och andra perioden så är vi väldigt energifattiga och gör mycket misstag. Det är riktigt dålig då men samtidigt irriterade då det är våra misstag de gör mål på. Samtidigt måste i ge det en chans. Vi får ett break med timeouten och snackar om att spela lite rakare på kasse och jobba upp energin. Jag gör någon skitmål och Emil Lundmark får in en kasse och vi får energi som vi tar med oss in i tredje, säger Örebros Simon Jirebeck.

Galen upphämtning av Örebro

Med tio minuter kvar av matchen ledde Sirius med 9-5 och inte mycket talade förebro. Men just nämnda Simon Jirebeck skulle se till att de 936 åskådarna fick se en galen upphämtning sista 10 minuter där Örebro hämtar upp hela underläget och dessutom vinner matchen efter avgörande av Marcus Ekengren med 5 sekunder kvar.

– Det känns inte verkligt. Men vi får upp energin i tredje och då är det vi som är 100 procent och de som är 0 procent. Det är lite det vi lever på och det blir en häftig avslutning på matchen, säger Jirebeck.

TV: Se galna upphämtningen här 

De som låg bakom upphämtningen var Örebros förstakedje med Jirebeck, Palmén och Ekengren.

– Vi tänker ganska lika offensivt och har backar som er oss ytan vi vill ha. Sedan är det klara roller oss emellan och man kan väl säga att vi början ganska bra.

5 poäng av 6 möjliga för nykomlingen Örebro.

– Jätteskönt att tidigt få svar på att vi håller på den här nivån. Det har jag trott och tycker att vi gör. Sedan är det lite grejer vi ska fila bort som misstagen vi gör och att vi måste börja med mer energi. Men en bra start helt klart, avslutar Jirebeck.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar