IKSU

Succédebut för Maja Viström: ”Hon gör det fantastisk bra”

I torsdags gjorde Maja Viström första träningen med IKSUs SSL-lag. Igår lördag gjorde hon succédebut med 2 mål. - Att hon tackar för förtroendet såhär, det är stort, säger IKSUs tränare Magnus Norrman.

Succé för 16-åriga Maja Viström igår när hon gjorde två mål i sin SSL-debut för IKSU mot Pixbo Wallenstam. Två mål som du kan se i spelaren ovan.

– Herregud, jag har aldrig blivit så glad. Jag var chockad när bollen gick in, säger Viström till sportbladet.se 

Succédebut och i så sent som innan IKSU träning i torsdags var inte tanken att Maja Viström skulle med SSL-laget.

– Det började med att ”Conne” (Cornelia Fjellstedt) skulle vara hemma och köra rehab med baksidan. Vi tog det säkra före det osäkra med tanke på Champions Cup nästa helg. Då öppnade det upp sig och plats och Maja har gjort det fantastiskt bra i vårt ungdomslag i allsvenskan. Vi tänkte att vi testar på prov och hon fick vara med och testa på träningen i torsdags med Hultgren och Tova Eriksson. Det fick bra utdelning direkt och vi kände att vi kör. Sen att hon tackar för förtroendet såhär, det är stort, säger IKSUs tränare Magnus Norrman.

Har hon tränat mycket med er? 

– Hon har bara kört en träning med SSL-laget. Hon flyttade upp till Umeå för att spela fotboll med UIK. Men så har hon spelat innebandy innan och fråga Jocke Sjöstrom (Sportchef i IKSU) om hon fick spela med IKSU ungdom. Nu passade det perfekt i helgen eftersom de inte hade match eller träning.

Hur förberedde du henne för debut?

– Hon var jättenervös innan. Men det enda jag pratade om var att gå in och göra sitt. Hon är snabb i fötterna, har bra teknik och spelförståelse. Jag ville bara att hon skulle gå in och lite på sin kompetens. Hon gör det fantastisk bra och går in utan rädsla och visar vad skåpet ska stå.

Läs mer: IKSU visade klass i toppmötet mot Pixbo: ”Vi visar att vi är världens bästa lag”

TV: Se samtliga mål från matchen 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar