Foto: Per Wiklund
IKSU

IKSU väl förberedda för att vinna guld

Svenska mästarna IKSU är på plats i Seinäjoki i Finland för att vinna och bli världens bästa klubblag.

Tidig på lördag morgon går mästarna IKSU in i Champions Cup för att vinna guld och titeln världens bästa klubblag.

– Vi är verkligen väl förberedda inför helgen. Jättekul att få den här boosten från förra helgen med oss in i turneringen. Vi känner oss väl förberedda. Fram till Champions Cup har vi tagit steg för steg i dit vi vill. Mot Täby borta fick vi inte med oss resultatet utan istället fick vi utdelning mot Pixbo. Men spelmässigt har det gått i rätt riktning. En sådan vinst stärker självförtroendet och spänningar släpper. Det har varit bra fokus i veckan, säger IKSU:s tränare Johan Lindgren.

Förutom IKSU deltar Classic och TPS från Finska ligan, UHC Dietlikon från Schweiziska ligan, Tiger Jizni Mesto från Tjeckiska ligan och Svevia från norska ligan.

Internationellt motstånd. Måste spelet anpassas något?

– Inget extra för att det är internationellt motstånd. Vi mötte ju Classic i Scandic Cup och har kunnat ta med oss lite därifrån men annars är det egna spelet som vi fokuserat på. Påmint om detaljer som frislag, powerplay osv.

IKSU är direktkvalificerade till semifinal. Där kommer de att möta Jizni Mesto eller TPS som spelar kvartsfinal under fredagen.

Har ni kunnat scouta motståndarna?

– Inte än men det följer våra naturlig rutin såklart att se hur de spela så att vi är väl förberedda. Det blir bli under dagen idag att se hur de spelar. Förhoppningsvis kan vi se minst 1 period.

Status på spelartrupp?

– Alla anmälda reser med så på så sätt är den komplett. Cornelia Fjellstedt kommer att testa på träningen och känna på det om hon är med på matchen på lördag. Det är en lång säsong och Cornelia har förhoppningsvis VM också så vi vill inte riskera något i onödan. Då är det bättre hon står över.

IKSU som spelar tidigt imorgon lördag 08:30. En match som sänds i TV4 Sport/C More. Innan dess ska de träna i matcharenan under fredagseftermiddagen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar