IBK Dalen

Isa Jonsson en av 3 premiärskyttar när IKSU vann: ”En dröm”

Tova Eriksson, Emelie Engstöm och Isa Jonsson gjorde sina första mål i SSL när IKSU vann Umeåderbyt med 9-1. För Isa Jonsson var målet extra betydelsefullt efter flera års skadeproblem.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 18:30
IBK Dalen
1 - 9(0-2, 1-0, 0-7)
IKSU

Umeåderby när Dalen tog emot nyblivna Champions Cup mästarna IKSU inför 987 personer i Umeå Energi Arena.

Matchen inleddes något trevande där IKSU hade ledning med 2-1 efter två perioder. IKSU:s första mål av Emelie Engström vilket var hennes första i SSL.

TV: Se Emelie Engströms mål 

I den tredje perioden tryckte IKSU ifrån i tempo och vann till slut matchen med hela 9-1. Ytterligare två spelare i IKSU skulle göra sina första SSL mål då både Tova Eriksson och Isa Jonsson gjorde mål.

– Det kändes svajigt åt båda hållen i början och vi sa till varandra i periodpausen att försöka gå ut att hitta det snabba spelet. I tredje lossnade det och det mycket för att vi hittade vårt spel med att släppa bollen snabbt och hå bra tålamod i det vi gör, säger Isa Jonsson.

Att göra sitt första mål i SSL beskriver Jonsson som magiskt.

– Jätteroligt, ja magiskt. Det är något som släpper när man gör det och man får självförtroendet och känner att man är med och bidrar, säger Jonsson.

Förutom Jonsson gjorde alltså även Tova Eriksson och Emelie Engström sina första mål. Alla tre  samma kedjeformation.

– Jätteroligt att vi alla fick göra mål. Vi sa till varandra innan att vi skulle gå och göra det vi är bra på utan att känna någon press. Tränarna var nöjda efter.

För Jonsson betydde målet lite extra. Hösten 2014 drabbades Isa Jonsson av sin första korsbandsskada. Efter att ha varit borta i 1,5 år hann hon bara spela ett par matcher innan hon drabbades av en ny korsbandsskada på samma knä. Efter ny lång rehabtid var hon tillbaka i våras och spelade någon match med IKSU Ungdom i våras. Det räckte för att få chansen i SSL-laget där hon nu både gjorde mål i Champions Cup och nu sitt första i SSL.

– Det är magiskt. Det här har varit en dröm. Att jag nu får spela igen och göra det jag älskar är fantastiskt, avslutar Jonsson.

TV: Se Isa Jonssons och de andra målen från matchen

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar