Foto: Per Wiklund
KAIS Mora

Pixbo vann toppmötet

Pixbo Wallenstam ryckte i den andra perioden, höll ifrån och vann över Mora med 5-4.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 16:00
Pixbo Wallenstam IBK
5 - 4(1-1, 3-1, 1-2)
KAIS Mora IF

Toppmöte i Wallenstamhallen när Pixbo tog emot obesegrade KAIS Mora. Två lag som båda hade med sig en nolla in antalet insläppta mål i förgående match.

Pixbo öppnad matchen bäst i den första perioden med både spelövertag och flest farliga chanser. Något som gjorde Moras Anna Wijk lite frustrerad.

– Det är inte alls bra just nu. Jag vet inte vad det beror på. Men vi måste vara här och ha kvalitet i allt vi gör. Passningar är vår styrka och inte ens det har vi idag, sa Anna Wijk till SSLPlay.se.

I den andra perioden ryckte Pixbo ifrån till 4-2. Två mål av Linda Andersson som fullborda sitt hattrick.

– Idag känns det roligare än sist, säger Andersson och utvecklar vad Pixbo gör bra i andra perioden.

– Vi slarvar lite mycket i första och går inte riktigt in i närkamper som vi ska och slår inte passningar på bladet. Nu tycker jag vi är mer starka och spelar dit vi vill.

I den tredje perioden reducerade först Mora genom Malin Andréasson till 4-3. Bara två minuter senare skulle Pixbo återigen ha en tvåmåls ledning efter att Stephanie Boberg gjort 5-3 på straff. Med knappt sju minuter kvar reducerade Moras Thérese Karlsson till 5-4 och det blev var otroligt nära att Mora också kvitterade. I vägen stod Sara Hjorting som i slutet av matchen gör en jätteräddningen och ser till att Pixbo tar sig sjätte seger för säsongen.

– Att slå Mora hemma är alltid bra men jag tycker vi ger bort lite mycket chanser till dem. De är så bra så vi behöver inte ge de chanser. Jättebra krigarinsats idag, säger Pixbos tränare Per Tjusberg.

Avgörande för Pixbos blev den andra perioden.

– Det är den perioden vi gör bäst. Framförallt spelet över mittplan som jag tjatat om är så viktigt att vi är noggranna i. Så fort vi inte gör det bra blir det jobbigt bakåt. Men så fort vi gör det bra så skapar vi massor med lägen, säger Tjusberg.

TV: Se målen från matchen

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar