Foto: Lennart Roos
Endre IF

Endre obesegrade serieledare: ”Inte ofta man vinner mot Karlstad borta”

Obesegrade Endre upp i ensam serieledning efter 6-4 seger över Karlstad.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:40
Karlstad IBF
4 - 6(1-3, 1-3, 2-0)
Endre IF

Endre fortsätter att vinna även över tuffare motstånd som hemmastarka Karlstad där Endre vann med 6-4 efter att ha fått en kanonstart i matchen.

Mål redan efter 30 sekunder av Linnéa Wallgren som bara dryga tre minuter utökade Endres ledning. Endre stärkte av sina 13 mål i fredagens match mot Sirius fortsatte med rörligt utöka sin ledning till 6-1 efter drygt halva matchen. Sen reducering av Tilda Flodell gav ställningen 2-6 efter två perioder.

– Framförallt gillar jag att vi är aggressiva. Min uppfattning är att det är intensivt därute och vi är där på dem hela tiden och så fort de kommer loss så tar vi igen. Vi misstänker att de kommer gå kliva lite högre och matchen får en annan karaktär nu i tredje så vi kommer prioritera bollinnehavet, sa Endres tränare Alexander Brinkmann efter två perioder till Cmore.se

Mycket riktigt gick Karlstad högre och lyckades reducera två gånger om till 4-6 vilket också blev slutresultatet.

– Det är de två första perioder som vi förlorar på. De är hetare än oss och straffar oss för det, summerade Karlstads Tilda Flodell.

Säsongens sjunde raka seger för Endre.

– Riktigt skönt med vinst. Det är inte ofta man vinner mot Karlstad borta. Jag tycker vi gör det bra i två perioder. Sen i sista så blir vi lite stressade när de går upp i press och slår bort en del bollar, säger Endres Sara Steen efter matcher.

Obesegrade Endre leder med segern serien efter sju omgångar. De kommande tre omgångarna väntar topptippat motstånd. Först ut är match mot IKSU.

– Det känns som att här verkligen var ett steg upp. Vi har ju fått inleda med sju matcher mot lag som är tippade i den nedre delen av tabellen. Sen ska man vinna de matcherna också och det är inte så lätt att göra på beställning. Att möte IKSU blir ju såklart otroligt skönt att kunna gå in i den matchen med 7 segrar. Det är en bra platå att stå på, säger Brinkmann.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar