Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

Samuelsson: ”Vår bästa spelare hittills har varit Filip Stenmark”

Två storlag drabbar samman ikväll onsdag när Storvreta tar emot Falun. - Det är någon spelare som sticker ut och avgör. Det får gärna vara någon i mitt lag, säger Storvretas Mattias Samuelsson.

Mästarmöte ikväll när Storvreta tar emot Falun.

– Det kommer som alltid bli en tuff match mot Falun. Det brukar vara jobbiga och fysiska matcher där man får springa mycket och jobba hårt i eget hörn så det kommer säkert bli bra fart. Det är de två bästa lagen som möts, säger Storvretas Mattias Samuelsson.

Storvreta som är obesegrade efter full tid har 11 poäng på de inledande 5 matcherna. Poäng som vunnits mot lag tippade i den nedre halvan av tabellen. Är ni redo spelmässigt för ett toppmöte?

– Det får vi se ikväll. Men det jag känner är att vi har ett jäkligt bra lag med hög kvalitet i laget. Sen har ju inte alltid klaffat perfekt i början vilket inte är så konstigt med nya spelare i laget och början på säsongen. Men vi är bra och kommer inte ha problem i kvalitet att möta Falun.

Mötet Storvreta mot Falun har flera dimensioner. Det är två mästarlag som de senaste åren utmanat varandra om SM-guldet. Förra säsongen var det Falun som slog ut Storvreta i semifinal.

Står det mer på spel än 3 poäng ikväll? 

– Jag vet inte, inte i mitt fall. Vi har ju mött varandra så mycket och har stor respekt för varandra ändå. Det är ju seriematch och vi kommer ha god chans framöver med samma respekt även om det blir vinst eller förlust.

Vad tror du avgör ikväll? 

– Eftersom det är två så pass bra lag med storspelare i båda lagen så hoppas man att det är någon spelare sticker ut och avgör. Det får gärna vara någon i mitt lag.

Någon speciell du hoppas på som gjort det bra och kan vara den spelaren? 

– Jag tycker att vår bästa spelare hittills har varit Filip Stenmark. Han kanske inte är spelaren som gör flest poäng men han har varit riktigt bra i inledningen.

Inbördes möten senaste 10 matcherna:

13/4 2017: Falun-Storvreta 11-3
11/4 2017: Storvreta-Falun 4-7
8/4 2017: Falun-Storvreta 7-2
6/4 2017: Storvreta-Falun 8-7 SD
4/4 2017: Falun-Storvreta 6-1
18/8 2017: Falun-Storvreta 7-11
2/2 2017: Storvreta-Falun 6-3
26/10 2016: Falun-Storvreta 7-4
10/4 2016: Falun-Storvreta 4-6
8/4 2016: Storvreta-Falun 2-3

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar