Foto: Per Wiklund
FC Helsingborg

Seger för Pixbo: ”Krigarinsatsen som gör att vi vinner”

Hårt jobb och lugn bakom Pixbos seger över Helsingborg. – Det är krigarinsatsen som gör att vi vinner, säger Pixbo Wallenstam Andreas Hörberg
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
FC Helsingborg
6 - 8(1-1, 1-2, 4-5)
Pixbo Wallenstam IBK

Pixbo Wallenstam stoppade Helsingborgs framfart på hemmaplan och vann den jämna matchen med 8-6.

– Det var en tuff match som vi visste att det skulle bli. Helsingborg har ju gått riktigt bra men vi visste att om går ut och kör vårt spel och krigar för varann så skulle vi kunna sätta stopp för det, säger Pixbo Wallenstams Andreas Hörberg.

Pixbo tog också ledningen i den målmässigt svängiga matchen. En ledning som Helsingborg först vände tillbaka till 2-1 innan Pixbo återigen återtog ledningen till 2-3 efter två perioden. Det var först genom ett tidigt mål i den tredje som ett av lagen skulle skaffa sig en tvåmålsledning. Det genom Pixbos Linus Andersson efter 52 sekunder.

– Viktig mål såklart men det kändes ändå som att vi hade någorlunda koll på matchen. Men när de reducerar gång på gång så blir det psykologiskt jobbigt. Jag tycker vi behåller lugnet bra och fortsätter köra vårt spel och då skapar vi lägena, säger Hörberg

Ett hårt jobbande Pixbo fortsatte i den tredje perioden att spelvända snabbt och även om Helsingborg närmade sig till 4-5 så kunde Pixbo hålla ifrån och vinna med med total 8-6. Två mål i den sista perioden av just Andreas Hörberg.

– Det är krigarinsatsen som gör att vi vinner. Vi är starka och går inte ner oss när de reducerar utan kör på. Skönt att kunna göra ett par mål också, säger Hörberg.

Andreas Hörberg som inför säsongen värvades till Pixbo. Förra säsongen spelade Hörberg i division 1 med Carlshamn.

– Jag börjar komma in i SSL mer och mer. Det är forfarande första matcherna och jag lär mig väldigt mycket. Det har varit ett stort steg där största utmaningen har varit att komma in i bolltempot. Det går betydligt snabbare och man får mycket mindre tid med boll.

Känslan i anpassningen?

– Det går bra. Varje match och träning är steg på vägen och ni är det bara att fortsätta. Jag har kommit in i det bra och det gäller att fortsätta tänka på det man gör och förbättra därefter.

TV: Se målen från matchen

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar