Foto: Per Wiklund
Linköping IBK

EXTRA: Harnesk & Linköping går skilda vägar: ”Inte har en samsyn i arbetet”

Andreas Harnesk värvades som tränare till Linköping inför den här säsongen. Nu meddelar klubben att de i samförstånd går skilda vägar.

Utsedd till Årets tränare i SSL Dam säsongen 2016/17 värvades Andreas Harnesk från IKSU till Linköping för att leda det ”nya” Linköping. Efter 8 matcher meddelar klubben i ett pressmeddelande att de bryter med Harnesk och i samförstånd går skilda vägar.

– Naturligtvis hade jag helst velat fortsätta arbetet då jag anser att det finns fantastiska människor i laget och föreningen. Samtidigt så känner jag att vi hamnat i en ohållbar situation då vi inte har en samsyn i arbetet. Därför tycker jag det är bäst för båda parter att avbryta vårt samarbete. Förhoppningsvis kan den grund vi lagt så här långt bidra till framgång och jag önskar laget lycka till framöver, säger Harnesk. 

På 8 matcher har Linköping 4 segrar.

– Andreas är en ytterst kompetent tränare som har kommit in i föreningen på ett bra sätt där han utvecklat lag och individ på ett positivt sätt. Dessvärre har vi inte fått ut det vi vill av samarbetet och vi har inte utökat kapaciteten i den utsträckning vi önskat. Att vi nu väljer att gå skilda vägar är ett beslut vi tagit gemensamt med Andreas, säger Linköpings Team Manager Johan Fredriksson.

Tillbaka som huvudtränare är Johan Astbrant som kommer leda laget.

-Ja, Johan Astbrant kommer att vara den som leder laget säsongen ut, kommenterar Fredriksson vidare.

LÄS MER: Varken prestation, det spelmässiga eller resultatet bakom beslutet 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar