Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

Storvretas sportchef Kim Knudsen: ”Vi är ganska chockade”

Uppsala Nya Tidning avslöjade att Storvretas Alexander Rudd åkt fast för rattfylla vilket han också erkänt. Nu kommenterar Storvretas sportchef Kim Knudsen det inträffade. - Vi är ganska chockade och vi måste diskutera igenom hela bilden för att fatta beslut om hur vi ska gå vidare, säger Knudsen.

Uppsala Nya Tidning avslöjade att Storvretas stjärna Alexander Rudd i torsdags vid en rutinkontroll åkt fast för rattfylla med en promillehalt på 0,44. Rudd blev av med körkortet och han bekräftade även det inträffade när UNT konfronterade honom med uppgifterna.

– Jag drack på onsdagen och tog bilen på morgonen och blåste över. Det är slarvigt som fan, säger Alexander Rudd till UNT.se.

Under tisdagskvällen kommenterar Storvretas sportchef Kim Knudsen det inträffade och vad som händer framåt.

– Jag kan inte spekulera i eventuella påföljder eller vad som ska hända nu förrän jag har fått klart hela bilden. Vi är ganska chockade och vi måste diskutera igenom hela bilden för att fatta beslut om hur vi ska gå vidare. Det är fruktansvärt olyckligt och vi tar avstånd från sådana här saker. Det hör inte hemma här. Sedan får vi diskutera vad som blir nästa steg, säger Knudsen till ibnytt.se och utvecklar:

– Vi är ju arbetsgivare och så är det en människa med bilden. Det är inte ursäkter och det är fel det Rudd har gjort. Det här är givetvis allvarligt med en rattfylla. Men hur vi ska bedöma och hantera det vet vi inte riktigt än mer än att vi ska hantera det. Vi har respekt för allt, för lagstiftningen, för klubben och individen Alexander Rudd. Det är väl där vi är nu.

Har ni någon policy att falla tillbaka på?

– Vi har en policy i förhållande till alkohol och droger. Utan att kunna den exakt så står det naturligtvis något om att det inte får förekomma. Men exakt vad det innebär och hur vi ska hantera det framåt vet vi inte nu utan något vi ska diskutera närmsta dagarna.

Vilka behandlar frågan hos Storvreta? 

– Det blir både det sportsliga och styrelsen där vi ännu inte har hunnit träffa varandra. Det är ett styrelsemöte på torsdag men vi ska ses imorgon för att börja diskutera. Vi kommer återkomma med hur vi går tillväga, säger Knudsen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar