Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

Rudd stängs av – Stöd och åtgärdsprogram sätts igång

Efter att Alexander Rudd åkt fast i rattfylla med en promillehalt på 0,44 väljer Storvreta att ta till åtgärder. Rudd stängs av från träning och ett stöd- och åtgärdsprogram sätts in.

Storvretas stjärna Alexander Rudd åkte i torsdags förra veckan fast för rattfylla i en rutinkontroll med en otillåten promillehalt på 0,44. Rudd blev av med körkortet och kommenterade till UNT som avslöjade rattfyllan.

– Jag drack på onsdagen och tog bilen på morgonen och blåste över. Det är slarvigt som fan, säger Alexander Rudd till Uppsala Nya Tidning. 

– Det är dumt som fan och det är inte första gången man tar bilen så där på morgonen. Man tror någonstans att det är lugnt, men tydligen inte, säger Rudd.

Det dröjde till igår tisdag innan Storvreta fick reda på att Rudd hade åkt fast för rattfylla. Nu agerar klubben som informerar följande i ett pressmeddelande:

Storvreta IBK ser på det inträffade med stort allvar. Detta är för det första ett lagbrott och för det andra strider det naturligtvis helt och hållet med föreningens alkohol- och drogpolicy. Storvreta IBK tar därför helt avstånd från ett sådant beteende.

Vi har nu i ett internmöte i den sportsliga ledningen i samråd med föreningens styrelse hanterat saken och diskuterat de första omedelbara konsekvenserna av det inträffade. Vi har kommit fram till följande:

  • Efter att ha fått bekräftat händelseförloppet kommer ett stöd- och åtgärdsprogram för Alexander Rudd att sättas igång med omedelbar verkan. Programmet kommer innehålla olika typer av åtgärder från Storvreta IBK samt professionell hjälp. Vi kommer inte i nuläget uttala oss om detaljer kring detta åtgärdsprogram.
  • Alexander Rudd skall följa programmet i sin helhet utan några avvikelser.
  • Alexander Rudd kommer tillsvidare vara avstängd från all typ av innebandyträning och seriespel.

Storvreta IBK har inte ytterligare detaljer att tillägga gällande ovan. Vi ber medier och andra respektera detta, så att vi nu kan starta upp denna process i lugn och ro”

LÄS MER: Storvretas sportchef Kim Knudsen: ”Vi är ganska chockade”

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar