Foto: Lennart Roos
SSL-Dam

”Tar man bort henne har Malmö inte så mycket till anfallsspel”

Nykomlingen Telge som innehar jumboplatsen i tabellen möter Malmö.

SSL-nykomlingen Telge har inlett säsongen med en seger på de först nio omgångarna och placerar sig sist i tabellen när SSL drar igång idag efter det korta landslagsuppehållet.

– Jämför vi med herrarnas SSL som jag tränade förra året är det en här en väldigt stor skillnad på topp och botten. Vi i Pixbo kunde då förlora mot Höllviken men här sker inte det då skillnaden är alldeles för stor. Jag skulle säga att det är helt väntat där vi ligger just nu, säger Telges tränare Nicklas Hedstål och utvecklar:

– Jag tog ju över ett lag som egentligen levt i stor grad på en femma som har spelat ihop under en lång tid. Vi har ändrat i formationer och spelsystem under den tunga perioden för att få lite mer bredd och det tror jag kommer ge effekt i matcherna som kommer.

3 poäng, hur ser du på ert spel än så länge? 

– Spelmässigt är vi nöjda med de flesta matcherna. Det är någon del som mot Karlstad i första perioden som inte är bra. Vi har pressat flera lag riktigt bra och tjejerna har utvecklats mycket redan. När säsongen är slut ska vi se till att vi har två lag bakom oss även om det kommer bli tajt.

Idag ställs Telge mot Malmö på hemmaplan. Ett Malmö som bara ligger två poäng före i tabellen.

– Jag tror att vi har bra chans. För oss är det som sagt ingen nyhet att vi ligger där vi ligger. Men Malmö har ju haft en katastrofsäsong. De var ett slutspelslag med förväntan att vara där även i år. Vi går in med mindre press i matchen och det känns som att vi är på gång.

Hur ska ni stoppa Malmö?

– De har ju Ellen Rasmussen som är en otroligt viktig spelare som vi måste hantera. Tar man bort henne har Malmö inte så mycket till anfallsspel.

Något i serien i stort som har förvånat dig? 

– Tittar man på damerna jämfört med herrarna så är det en större kvalitetsskillnad på toppen och botten vilket har förvånat mig. Topp 4 är en klass för sig.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar