Foto: Lennart Roos
Jönköpings IK

”Vänder vi ryggen till blir det en lång söndag”

13 poäng på 9 matcher för nykomlingen Jönköping som imponerat. Nu väntar svårt motstånd och match mot IKSU. – Vi ska försöka gå ut att spela vårt motstånd även att det är IKSU vi möter, säger Jönköpings tränare Robert Nordlund.

Nykomlingen Jönköping har överraskat i säsongsinledningen och ligger på en sjunde plats med 13 poäng.

– Vi har gjort en helt okej inledning. Hade någon sagt åt mig innan säsongen att vi skulle ligga på sjunde plats efter nio omgångar hade jag tagit det direkt. Men vi känner samtidigt att vi haft chans att ta mer poäng än vad vi gjort, säger Jönköpings tränare Robert Nordlund och utvecklar:

– Framförallt är jag nöjd med att vi verkligen vågar spela. Att vi vill vara spelförande lag och att vi löser det genom att ha mycket boll. Det är ett spel vi tagit med oss från Allsvenskan och det är jättekul att det fungerar även här.

Förvånad att samma spel fungerar i SSL?

– Inte förvånad kanske men vi var tydliga med att det är vår ambition och tro att det är så vi ska spela och det är skönt att det har fungerat. Vi ska ha med oss att det bara är nio spelade omgångar men att vi kan göra en så bra insats som mot Pixbo gläder mig. Prestationen då mot ett topplag som Pixbo är ju ett kvitto på att spelet är rätt. Får vi det att stämma kan vi rå på vilket lag som helst.

Finns det något som inte fungerat som önskat?

– Tittar i på detaljer så är det spel i special teams. Vi har lite för låga siffror där och det var en av våra styrkor förra säsongen. Där finns mer att ta av.

Tufft motstånd väntar för Jönköping när IKSU kommer på besök till Jönköping under söndagen.

– Vi ska försöka gå ut att spela vårt motstånd även att det är IKSU vi möter. De är just nu världens bästa klubblag men vi räds inte uppgiften. Det ska bli kul att tävla mot världens bästa och vi är väl medvetna om att det inte är någon utanför vårt omklädningsrum som tror vi har en chans.

IKSU går högt i sitt försvarsspel. Ska ni ändå försöka ha mycket boll?

– Där är inget vi har justerat. Väljer de att kliva högt så måste vi spela vårt spel snabbare och vara noggrannare och komma ner och hjälpa till. Får IKSU vittring på en rygg så går de och det vet vi. Vänder vi ryggen till blir det en lång söndag.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar