Foto: Björn Sandberg/Arkivfoto
Linköping IBK

”All press på Sirius”

Linköpings tränare Christoffer Suominen lägger över all press på Sirius inför helgens match.

Linköping med nya tränaren Christoffer Suominen har inlett säsongen med 10 poäng på de första nio omgångarna har ligger i nuläget på slutspelsplats. Till helgen möter Linköping Sirius på bortaplan.

– De är favoriter och all press på Sirius. De är tydliga med att de ska gå till slutspel och och vi kan gå in i matchen med ro för att ta tre poäng, säger Suominen och utvecklar:

– De har ju en hel del skickliga spelare i laget och det kan man inte blunda från och nu kanske Klara Molin och Agnes Wiklund är tillbaka. Det är ett lag som ska vara runt slutspelsstrecket och nu har de början vinna också och känner att dem är på gång.

Hur ska ni ta tre nya på söndag? 

– För oss blir det viktigt att fortsätta på inslagen väg. Vi vill växa in i matcherna tidigt och få igång ett bra momentum. Det är vissa moment mot Sirius som vi fokuserat extra på i hur vi ska spela och anfall och det handlar framförallt att vi här måste vara otroligt disciplinerade i vårt spel. Första 10-20 minuterna blir otroligt viktiga att vi strikt kan följa vår plan och börja matchen bra.

Christoffer Suominen som är ny tränare för Linköping den här säsongen har med sitt Linköping tagit tre segrar och spelat en oavgjord.

– Poängmässigt tycker jag att vi fått för lite betalt för det vi gjort prestationsmässigt. Framförallt i början av säsongen fick vi inte den utdelning på de saker vi gjorde bra. Sedan kan man såklart inte mäta allt i poäng men det blir kanalen ut för processen vi är i. Vi jobbar mycket med att förfina och bli ett bättre lag där vi tar små steg både framåt och bakåt.

Vilka steg framåt har ni tagit? 

– Spelarna är fantastiskt lyhörda och professionella i sin idrott. De lyssnar och tar in och det gör att vi tar steg framåt. Vi har ändrat mycket sedan jag kom och i den processen är spelarna beredda att lägga mycket energi vilket är otroligt kul att jobba med, säger Suominen och fortsätter utveckla:

– Ser vi generellt på den här säsongen så tycker jag att det är mycket tekniska brister. Vi jobbar mycket med det för det är lite eftersatt bland damspelarna. Vi vill kunna leva på mer än omställningar och andras misstag och då  kunna spela ett eget spel med en mer attraktiv innebandy som är rolig att titta på. Känslan är att det är så generellt och det finns en stor utmaning. Samtidigt måste vi plocka poäng och symbiosen däremellan är intressant.

Hur ser du på serien i sin helhet? 

– Det är en spännande serie och den går att dela upp i två delar. Vi ser att vi har ett gäng av topplag som ligger några steg före. Vi ser det poängmässigt, hur dem spelar och vissa spelare som är ledande just nu. Det syns även i poängligan. Men ser vi därefter så finns det flera spelare och lag som kan växa under säsongen. Det kommer vara ett extremt getingbo kring plats 7-8 och nedåt.

Något annat du vill passa på att tillägga? 

– Vi spelar i en fantastisk liga och det ska vi inte glömma. Det är en framåtanda inom svensk innebandy och lagen vill mer och mer spela ett roligare innebandy. Känslan är att alla bedriver den utvecklingen framåt och vill göra sporten häftigare. Vi ska våra stolta över den ligan vi har och det finns många visioner ute i klubbarna och det tycker jag är jättespännande inför framtiden.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar