Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

”Framförallt ska det bli kul att möta Fritzell och Jendrisak”

Tobias Gustafsson är ikväll tillbaka i Linköping för att möta sitt gamla lag.

Landslagsbacken Tobias Gustafsson köptes loss av Storvreta från Linköping inför den här säsongen. Ikväll är Gustafsson tillbaka i Linköping för att möta sitt gamla lag.

– Det ska bli skitkul. Det är den här matchen jag har sett mest fram emot under hela säsongen. Det ska bli kul att möta gamla lagkompisarna och komma tillbaka till sporthallen. Jag har ju ändå 4 säsonger och rätt mycket minnen därifrån som både matcherna när vi gick vidare till final. Jag kommer vara extra taggad och ska göra allt för att se till att vi vinner, säger Gustafsson.

Efter fyra säsonger i Linköping har han relativt bra koll på motståndet.

– Spelarna har jag jättebra koll på. Men de har ju ändrat om i spelsystemet lite och det har jag inte helt koll på hur de gör i sina vridningar och liknande. Men absolut, jag skulle säga att jag har bra koll.

Gustafsson vet också vad som väntar.

– Det kommer bli en bra match. Sett till åren jag spelade i Linköping har det alltid varit bra matcher mot Storvreta. Det är två lag som passar att möta varandra där Linköping är lite mer defensivt och vi är mer offensiva vilket bäddar för en match som kan svänga fram och tillbaka.

Vad måste ni se upp med? 

– Att fastna i deras försvarsspel och då låta dem kontra på oss. Där är de starka. Sedan gäller det att hålla dem på utsidan. Mot Sirius fick de in många bollar framför mål och då rann det iväg. Det gäller att stoppa innan dess.

Några spelare du ser fram emot extra mycket att möta?

– Det är några såklart. Framförallt ska det bli kul att möta Fritzell och Jendrisak och att försöka stoppa dem. Vi har haft många tuffa träningar genom åren och det ska bli kul att uppleva det på matcher.

Hur stoppar man Jendrisak? 

– I det fysiska speler har jag inte en chans utan jag måste gå på boll och jobba med klubban. Det är enda sättet att få stopp på honom annars springer han igenom en, säger Gustafsson

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar