Foto: Calle Ström/IFF
AIK IBF

Tungt besked för Kevin Haglund

AIK:s Kevin Haglund har drabbats av hjärtsäcksinflammation.

19-åriga Kevin Haglund som värvades till AIK inför årets säsong har inlett säsongen med 7 mål och 2 assist på de inledande 9 omgångarna. En imponerande säsongstart av Haglund som nu tvingas till vila. Haglund har drabbats av hjärtsäcksinflammation.

– Jag har varit krasslig i några veckor och mot slutet så har jag inte haft någon ork alls. Jag har bra kondition men när jag blev helt slut av att gå upp för en trappa förstod jag att det var något fel utöver min förkylning. Jag kollade upp det och har fått besked om att det handlar om en hjärtsäcksinflammation, säger Haglund till Sportbladet. 

Hjärtsäcksinflammation är något som kan utvecklas om man idrottar med en infektion i kroppen.

– Man tänker att det inte kommer hända mig något och man kör på. Man tror inte det är så farligt.

För Haglund väntar nu minst 1 månads vila tills dess att infektionen går ut.

– Det känns enormt tråkigt, speciellt nu när vi går in i en intensiv del av säsongen. Samtidigt så känner jag för första gången att innebandyn inte är allt, det finns andra saker som går före, säger Haglund till Sportbladet.

TV: Därför dansar Kevin Haglund: ”Superligan är lite tråkig”

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar